Harriet Harman, ministru britanic care fuge de la locul faptei

“Numarul 2 in guvernul Brown va fi trimisa in judecata pentru comiterea unei infractiuni la volan in timp ce vorbea la telefon.

Harriet Harman ministrul pentru egalitatea de sanse a mai fost prinsa incalcând regulile de trafic. Harman este numarul doi al Partidului Laburist insa saptamâna aceasta este pasibila de o condamnare pentru conducere imprudenta a masinii si aplicarea a 9 puncte de penalizare, noteaza ziarul El Mundo.
Motivul este un accident usor de trafic care a avut loc la inceputul lui iulie la Dulwich, o suburbie din sud-estul Londrei. Potrivit martorilor oculari, Harman a lovit cu autoturismul sau Ford Fiesta de culoare rosie o masina parcata pe cealalta parte a strazii. Grav nu este atât accidentul, cât faptul ca in acel timp ea vorbea la telefonul mobil si ca a fugit de la fata locului fara sa-si lase numele si nici datele politiei de asigurare.

Potrivit vecinilor ea a stat o perioada scurta in masina, fara sa coboare, si a spus unuia dintre ei: “Sunt Harriet Harman. Stiti unde sa ma gasiti”. Harman a incercat sa musamalizeze cazul dar ace sta a fost dat in vileag de presa de scandal iar incidentul a suscitat mare vâlva in opinia publica. În asemenea masura incât a fost convocata pentru un interogatoriu la comisariat, iar acum a fost anuntata ca vor fi prezentate acuzatii impotriva ei din partea procuraturii.

Numarul doi laburist va fi data in judecata pentru conducere imprudenta si pentru ca a vorbit la telefon la volan. Doua acuzatii care presupun o amenda de 6.000 de euro, plus 9 puncte de penalizare.
Purtatorul de cuvânt al lui Harman a tinut sa nege din nou faptele, subliniind ca doamna ministru a cooperat in orice moment cu politia. Dar se pare ca este greu in actuala situatie sa se poata sustrage justitiei. Ceea ce va fi o problema având in vedere ca procesul va coincide probabil cu campania pentru alegerile generale, care vor avea loc in primavara anului viitor.

Citeste si:  Adriean Videanu susţine urgentarea alegerilor interne în PDL

Nu este prima data când Harman incalca regulile traficului rutier. În ianuarie 2003 i s-a suspendat permisul timp de sapte zile si a fost amendata cu 400 de lire pentru a conduce cu o viteza peste 160 de kilometri pe ora pe autostrada spre Swindon. O sanctiune pe care asociatiile conducatorilor auto au criticat-o considerând-o prea blânda.

În urma cu 2 ani, ea a platit o amenda de 60 de lire puls trei puncte penalizare pentru ca a depasit limita de viteza in comitatul Suffolk. Harman suscita pasiuni controversate in Marea Britanie. Adorata de stânga si de grosul bazeor laburiste, tabloidele au facut din ea tinta preferata a atacurilor lor. Criticându-i mai ales masurile referitoare la promovarea egalitatii intre sexe, care sustin discriminarea pozitiva.

Citeste si:  Profitul Verizon depășește estimările privind creșterea muncii la distanță
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner