Putin şi Medvedev, uniţi în efortul de modernizare economică a Rusiei

Premierul rus, Vladimir Putin, a sprijinit sâmbata recentul apel al presedintelui Dmitri Medvedev pentru modernizarea profunda a economiei tarii, in incercarea de a pune capat zvonurilor prinvind disensiunile in cadrul tandemului Medvedev-Putin, aflat la putere, transmite AFP.

Dmitri Medvedev a declarat pe 12 noiembrie ca este necesara o modernizare profunda a Rusiei, criticând mega-intreprinderile publice aparute in cea mai mare parte in timpul guvernarii lui Putin, in calitate de presedinte al tarii. Discursul lui Medvedev a reluat speculatiile cu privire la divergentele dintre cei doi oameni politici.
Într-un discurs ce a avut loc sâmbata, la congresul anual al partidului la putere, Rusia Unita, in Saint-Petersburg, Putin a pledat in favoarea masurilor cerute de presedinte.
“Sunt sigur ca apelul la modernizare reflecta dorinta intregii societati ruse”, a declarat Putin.

Citeste si:  Beslan, tragedia uitării

Mai târziu, canalele de televiziune transmiteau imaginea celor doi oameni de stat cinând impreuna intr-un restarant din Saint-Petersburg, oras de bastina al amândurora.
“Criza, cu toata gravitatea sa, a aratat ce pret trebuie sa plateasca o tara care s-a opus inovatiei, care are o productivitate slaba, care isi risipeste resursele si in care exista multa birocratie”, a declarat la congres premierul rus, cons iderat inca omul politic cel mai puternic din Rusia.

Putin a felicitat Rusia pentru ca a stiut sa evite pericolul ca actuala criza economica sa degenereze intr-o criza financiara, asemanatoare celei cu care Rusia s-a confruntat in 1998. Totodata, Putin a recunoscut ca economia Rusiei se va contracta intre 8 si 8,5% in 2009: “Nu este chiar atât de rau pe cât ne asteptam (…), insa este totusi mult, si mai rau decât in multe alte tari”.

Citeste si:  Singura gheişă occidentală din Japonia nu poate lucra pe cont propriu
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close