EUR
4,84 RON
(+0.01%)
USD
4,29 RON
(+0.32%)
GBP
5,36 RON
(-0.32%)
CHF
4,54 RON
(-0.02%)
BGN
2,47 RON
(-0.21%)
BYN
1,77 RON
(+0.07%)
CAD
3,16 RON
(+0.23%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(-0.02%)
JPY
0,04 RON
(+0.3%)
CZK
0,18 RON
(-0.12%)
INR
0,06 RON
(-0.84%)

3,9 milioane de lei pentru sistemul de implementare a Arhivei Digitale Radio a SRR

Un sistem informatic integrat dezvoltat de S&T România, a carui implementare a costat aproape 3,9 milioane de lei, va ajuta la crearea Arhivei Digitale Radio a Societatii Române de Radiodifuziune (SRR), informeaza site-ul companiei specializate in consultanta, solutii si servicii IT.

Potrivit estimarilor reprezentantilor SRR, Fonoteca Radio va fi transpusa in format digital in cadrul unui proces ce va fi demarat la inceputul anului viitor si care se va intinde pe durata a 15 ani, cu resursele actuale, si va contine inregistrari de spectacole muzicale si de teatru radiofonic cu vechime de aproape un secol, vocile marilor actori si solisti, documente, inregistrari audio si manuscrise semnate de oameni de cultura si politici ai României.

Proiectul de implementare a acestui sistem a fost demarat in noiembrie 2008, fiind incheiat in luna septembrie a acestui an. Finantata din resurse bugetare, dezvoltarea sistemului a inclus achizitia de echipamente si servicii ce s-au ridicat la valoarea de 3.867.960 lei. În cadrul acestui proiect, S&T România a avut calitatea de contractor principal si a colaborat cu subcontractori locali si internationali.

Elementul central al sistemului integrat il constituie sistemul mediARC, produs de compania austriaca NOA Audio Solutions, si care este capabil sa transfere in format digital informatia stocata pe benzi magnetice, casete DAT, discuri vinil, discuri de ebonita sau CD-uri, echivalentul a peste 600.000 de suporturi de informatie din categoriile mentionate si circa 132.000 ore de inregistrari.

Crearea cadrului de lucru pentru digitizarea si documentarea Fonotecii Radio a impus amenajarea tehnologica a spatiilor aferente posturilor de lucru si a centrului de date, incluzând elementele de alimentare electrica, climatizare, sistem control acces si detectie/stingere a incendiilor. NOA mediARC este un instrument complex si puternic pentru catalogarea, indexarea si administrarea continutului audio si a metadatelor asociate unui flux de lucru. Odata ce este introdus in sistem, continutul audio este codat automat de mediARC si salvat atât in format high quality .wav la 24-bit 96 kHz, cât si MP3.

Volumul de date generat de procesul de digitalizare este estimat la aproximativ 220 TB, cu o capacitate initiala instalata de 12 TB. Necesitatea folosirii unui sistem de back-up impune dublarea volumului de stocare pus la dispozitia arhivei SRR. Rezultatele activitatilor de digitizare a arhivei vor fi facute publice in maxim patru ani, prin intermediul unui portal dedicat.

S&T România a fost infiintata in 1994 ca filiala a S&T System Integration & Technology Distribution AG – Austria. Compania s-a dezvoltat continuu de la stadiul initial de distribuitor IT, facând progrese rapide catre atingerea obiectivului corporatiei de a-si extinde pozitia de lider in furnizarea de consultanta, solutii si servicii IT in Europa Centrala si de Est si in regiunea DACH (Germania, Austria, Elvetia), cu o puternica prezenta locala.
S&T România este unul dintre cei mai importanti integratori de sistem de pe piata locala, oferind o gama variata de servicii de consultanta IT, implementare de solutii personalizate si asigurarea clientilor asistenta IT non-stop.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata