Statul nu trebuie să se amestece în treburile companiilor private

Varujan Pambuccian, membru in cadrul Comisiei pentru IT&C din Camera Deputatilor, a declarat, marti (24 noiembrie 2009), la Galele Comunicatiilor Mobile 2009, ca statul nu trebuie sa se amestece in treburile firmelor private, ci doar sa creeze cadrul legislativ adecvat pentru ca acestea sa functioneze.

“Nu e treaba statului sa-si bage nasul intr-un business cu sens economic, ci doar sa creeze cadrul legislativ care sa asigure functionarea acestora”, a afirmat Pambuccian, replicând astfel la declaratiile directorului Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, potrivit carora statul a ajutat, in 2007, operatorii de telefonie cu 150 milioane de euro.

Reprezentantul Comisiei de IT&C din Camera Deputatilor s-a declarat surprins de faptul ca “in 2009, operatorii de telefonie mobila nu au semnal pe autostrazile noastre facute in ritmul actual”. “Cred ca atâta vreme cât statul o sa aiba ingerinte ciudate in piata, vom asista la dialoguri de acest gen. Mie, unul, mi se pare mica suma de 150 milioane de euro (…) Reprezentantii statului nu trebuie sa fie agresivi intr-o dezbatere cum este asta”, a apreciat Varujan Pambuccian.

Acesta a recunoscut, totodata, ca “intr-o perioada de criza economica inventam tot felul de aberatii fiscale”. În cadrul celei de-a VI-a editii a Galei Comunicatiilor Mobile, desfasurata marti la Bucuresti, seful STS, Marcel Opris, a declarat ca operatorii de telefonie mobila din România se plâng degeaba ca au probleme, deoarece si-au supraestimat piata in care activeaza.

“Exista in România mii de kilometri pe care circuli cu masina din care nu poti da un telefon pentru ca nu exista retea. La fel si in zonele de granita, unde risti sa suni din reteaua vecinilor de telefonie mobila si astfel sa fii taxat in regim de roaming. Dupa parerea mea, operatorii de telefonie mobila din România se plâng degeaba ca intâmpina probleme de criza, intrucât ei activeaza pe o piata telecom pe care au supraestimat-o”, a afirmat Opris.

Oficialul a dezvaluit, totodata, faptul ca, in anul 2007, operatorii locali au beneficiat de un ajutor din partea statului in valoare de 150 milioane de euro. “Stie cineva câti bani au fost dati, in 2007, ca ajutor de stat operatorilor mobili din România? Nu stie nimeni, dar va spun eu: circa 150 milioane de euro”, a punctat Opris.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.