Capacitatea aeroportului Otopeni va ajunge la 6 milioane pasageri în decembrie 2010

Capacitatea Aeroportului International Henri Coanda va ajunge la sase milioane pasageri in decembrie 2010, atunci când se vor finaliza lucrarile la noul terminal, care va avea 24 de porti de imbarcare, a declarat, miercuri (25 noiembrie 2009), ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

“Lucrarile au inceput deja de câteva luni si, la anul, in decembrie, va fi inaugurat acest obiectiv, urmând sa creasca capacitatea acestuia de la 4,5 milioane pasageri, in prezent, la sase milioane”, a declarat Berceanu. Directorul Aeroportului, Tudor Jidav, a afirmat ca si capacitatea pe ora va creste de la 1.100 pasageri, in prezent, la 2.250 pasageri. Acesta a precizat ca valoarea lucrarilor este de 150 milioane euro fara TVA, provenind din fonduri ale aeroportului.

Pe lânga terminal, in etapa a treia, este inclusa si extinderea aerogarii de plecari internationale si schengen, care va fi finalizata in noiembrie 2011, iar pâna in 2012 urmeaza sa fie amenajata si aerogara de sosiri internationale si schengen. Totodata, va realizata o parcare cu 459 locuri si o lungime de 12.000 mp.

Loading...
loading...
Citește și
Loading...
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.