EUR
4,81 RON
(-0.21%)
USD
4,43 RON
(-0.18%)
GBP
5,73 RON
(+0.09%)
CHF
4,53 RON
(-0.28%)
BGN
2,45 RON
(+0.06%)
BYN
1,99 RON
(+0.41%)
CAD
3,34 RON
(+0.14%)
RSD
0,04 RON
(-0.25%)
AUD
2,93 RON
(-0.03%)
JPY
0,04 RON
(-0.92%)
CZK
0,19 RON
(+0.45%)
INR
0,06 RON
(+0.12%)

 

LABoratory & Co: investiţii de 500.000 euro până la finele anului 2009

LABoratory & Co, singura companie din Europa care integreaza metode de cercetare biometrica cu metode traditionale, s-a lansat miercuri (25 noiembrie 2009), oficial, in România, cu o investitie de 500.000 euro, concretizata in deschiderea centrului de cercetare din Bucuresti.

Investitia va mai viza achizitia de echipamente, mobilarea laboratoarelor si pregatirea personalului specializat pentru colectarea datelor, informeaza compania.
LABoratory & Co masoara cu ajutorul unor tehnologii si metodologii utilizate pâna nu demult doar pentru scopuri medicale, variatia de unde cerebrale, reactiile muschilor fetei si transpiratia subtila de la nivelul pielii, pentru a putea obtine reactia autentica a consumatorilor la diferiti stimuli.

Acestora li se adauga masurarea timpilor de reactie, un indicator care arata perceptia fata de diverse atribute si testul de raft, care ofera predictibilitate in privinta intentiei de cumparare. Daca acum ceva timp toate metodele din sfera medicala erau prohibitive la nivel financiar, acum acestea au fost calibrate astfel incât sa devina viabile comercial.

Ciclul complet, stimul-reactie/emotie-intentie de cumparare este masurat in procesul intitulat Full CircleTM care ofera pentru prima data acces la opiniile necenzurate de constient ale consumatorilor. Rezultatul final este capacitatea crescuta a companiilor de a adapta informatia transmisa la nivelul de perceptie si dorintele reale ale consumatorilor lor si optimizarea bugetelor de comunicare, printr-o diagnoza obiectiva si completa asupra intregului proces de marketing.

Compania LABoratory a fost infiintata in 2004 ca institut de cercetare stiintifica. În 2007, acesta se transforma intr-o companie specializata in culegerea si interpretarea datelor biometrice pentru testarea comunicarii de marketing si a analizei imaginii de brand la nivel subconstient. Centrul de cercetare-dezvoltare operational al companiei se afla in Varsovia, Polonia, iar sediul principal se afla in Statele Unite ale Americii. De asemenea, compania are divizii in Spania si Portugalia.

LABoratory & Co România este o companie româneasca, partener al LABoratory & Co, fondata de Rafal Ohme, profesor de psihologie si expert in disc iplina persuasiunii si a proceselor la nivel subconstient. În echipa sa activeaza peste 50 de cercetatori (psihologi, matematicieni, neurobiologi, fizicieni si oameni din domeniul marketingului).

LABoratory & Courmând intentioneaza sa investeasca in 2010 1,5 milioane euro in dezvoltare. Compania coopereaza la nivel european si international cu asociatii prestigioase din domeniul cercetarii si publicitatii precum ESOMAR, European Advertising Academy, American Academy of Advertising, Advertising Research Foundation si Association for Consumer Research.

Pentru anul 2010 LABoratory estimeaza o cifra de afaceri de 6,3 milioane euro si efectuarea unui numar de peste 400 de teste. De asemenea, planurile companiei pentru anul urmator vizeaza un proces de expansiune la nivel local si regional. Principale le 4 locatii strategice sunt reprezentate de Emiratele Arabe Unite, Turcia, Grecia, Austria. Aceste centre vor fi dezvoltate in special prin joint venture cu companii puternice care activeaza in domeniul cercetarii de piata traditionale in tarile vizate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata