Pensiunile rurale, scutite de plata impozitului pe clădiri, timp de 10 ani

Pensiunile turistice din mediul rural sau din statiunile balneare, cele agroturistice sau casele traditionale ar putea fi scutite de plata impozitului pe cladiri pe o durata de 10 ani, din momentul introducerii lor in circuitul turistic, conform proiectului de Lege a Turismului, publicat spre consultare pe site-ul Ministerului Turismului.

Aceasta scutire la plata impozitului pe cladiri se aplica in cazul in care beneficiarul are pâna in 45 de ani si are domiciliul stabil in mediul rural. Impozitul pe venit, in cazul pens iunilor turistice rurale, a pensiunilor agroturistice si a caselor traditionale va avea caracter forfetar si va fi pentru casele traditionale, pensiunile din mediul rural cu maxim 5 camere si pentru camerele de inchiriat in locuinte de pâna la trei camere de 600 lei/an, iar pentru pensiunile agroturistice si pens iunile cu maxim zece camere de 1.200 lei/an.

Pentru pensiunile din mediul rural cu maxim 15 camere impozitul forfetar va ajunge la 1.800 lei/an. În cazul constructiilor de noi pens iuni agroturistice sau de pensiuni turistice in mediul rural sau in statiuni balneare, cu o capacitate de pâna la opt camere, singura autorizatie necesara pentru functionare in conditii legale va fi certificatul de clasificare eliberat de catre Ministerul Turismului.

Pensiunile din mediul rural si agropensiunile vor putea obtine avizul de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in baza respectarii unui set minim de reglementari specifice, intocmite de ANSVSA, in colaborare cu Ministerul Turismului.
Pensiunile din mediul rural vor fi clasificate pe margarete, iar casele traditionale vor fi atestate de Ministerul Turismului printr-un certificat de atestare. Conditiile de clasificare / atestare precum si alte reglementari privind activitatea de turism rural vor fi precizate si actualizate in actele normative emise de Ministerul Turismului.

Loading...

Citește și
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.