Firme din China şi Dubai colaborează în tehnologiile HSPA+

Începând cu anul viitor, compania de telecomunicatii “du” din emiratul Dubai va utiliza tehnologia HSPA+, dezvoltata de firma chineza Huawei, pentru a ameliora nivelul serviciilor oferite abonatilor sai, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Tehnologia HSPA+ a fost pusa la punct de firma chineza Huawei, care a beneficiat de o finantare de 85 milioane dolari din partea “du”. Încorporarea tehnologiei HSPA+ in serviciile in banda larga furnizate de “du” va spori viteza de descarcare de la 7,2 Mbps la 21 Mbps. Aproximativ 80% din piata mondiala a telefoniei mobile utilizeaza tehnologia HSPA sau derivatele sale, iar statisticele recente indica faptul ca HSPA si HSPA+ vor deveni tehnologii standard pentru servicii mobile in banda larga.

Totodata, tehnologia HSPA este considerata drept o punte catre tehnologia Long Term Evolution (LTE) pe care un numar crescând de operatori din SUA, Asia si Europa au decis sa o foloseasca drept viitoarea generatie de comunicatii in banda larga mobila. În prezent, tehnologia HSPA+ este disponibila doar pe un numar redus de piete mondiale, iar asimilarea ei de “du” constituie un prim pas in directia dobândirii unei compatibilitati crescânde cu LTE.

Conducerea companiei “du” si-a reafirmat angajamentul fata de sprijinirea in continuare a cercetarii si productiei tehnologiilor de vârf care sa amelioreze calitatea serviciilor oferite si sa permita extinderea retelei sale, in conformitate cu intentia sa declarata de a deveni cel mai inovator si receptiv furnizor de telecomunicatii din Emiratele Arabe Unite. La inceputul acestei luni, Huawei a furnizat operatorului Bell din Canada infrastructura pentru o noua retea HSPA, in vederea trecerii la LTE.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.