IBM achiziţionează firma israeliană de hi-tech Guardium

Compania americana IBM a achizitionat firma israeliana de hi-tech Guardium, specializata in solutii de securitate pentru bazele de date, pentru suma de 225 milioane de dolari, relateaza cotidianul israelian Haaretz.

Achizitionarea de catre IBM reprezinta cea mai importanta investitie straina efectuata in firma Guardium de la infiintarea sa in 2002, sub numele de Defendo. O investitie prealabila de care a beneficiat Guardium s-a ridicat la 21 milioane de dolari. Ca urmare a investitiilor de care a beneficiat, Guardium a realizat vânzari anuale de zeci de milioane de dolari.

Principalul produs al firmei Guardium este SQL-Guard care ofera o evaluare a securitatii bazelor de date. Pentru IBM, firma Guardium reprezinta cea de-a noua achizitie a sa in Israel din ultimii ani. Totodata, IBM a efectuat investitii importante si in centrele israeliene de cercetare si productie.

Tot anul acesta, compania Medtronic a achizitionat firma israeliana de echipament medical Ventor pentru suma de 325 milioane de dolari. Haaretz subliniaza ca in domeniul hi-tech a mai fost semnalata doar o singura achizitie importanta, in anul 2006, când compania Sigma Designs a cumparat firma israeliana de hi-tech CopperGate la pretul de 184 milioane de dolari.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.