Patru companii româneşti în topul Deloitte Technology Fast 500 EMEA

România si-a dublat nivelul de reprezentare in editia din acest an a clasamentului Deloitte Technology Fast 500 EMEA, având patru companii finaliste: TeamNet International (locul 41), AROBS Transilvania Software (102), LASTING Software (360) si The Red Point (422), potrivit unui comunicat Deloitte.

Clasamentul anual Technology Fast 500 EMEA include cele mai dinamice companii publice si private cu activitati in tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii “green” din 26 de tari EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Topul este realizat in baza cresterii veniturilor companiilor pe ultimii 5 ani.

Pentru aceasta competitie, România a avut 6 nominalizari (companii incluse in editia din acest an a Deloitte Central Europe Technology Fast 50), primele 4 calificându-se in baza procentelor de crestere raportate in perioada 2004-2008: TeamNet International din Bucuresti (plus 3,317%), AROBS Transilvania Software din Cluj-Napoca (plus 1,663%), LASTING Software din Timisoara (plus 0,487%), The RED Point din Iasi (plus 0,430%).

“Aceste rezultate reprezinta o recunoastere importanta pentru companiile românesti si Deloitte se mândreste ca le-a identificat performantele, plasându-le in context global. Avem incredere ca rezultatele de anul viitor vor reafirma forta acestor campioni tehnologici si a industriei românesti de profiľ, spune presedintele Deloitte România, George Mucibabici.

Pentru a fi eligibile in Deloitte Technology Fast 500, companiile trebuie sa aiba activitate de cel putin 5 ani, venituri operationale de cel putin 50.000 de euro in primul an luat in calcul si de cel putin 80 0.000 de euro in anul curent. Liderul clasamentului din 2009 este compania Biotekno din Turcia, care a raportat o rata de crestere de 42,417% pe ultimii 5 ani si venituri de 37,4 milioane de euro pe anul fiscal 2008.

Primele 5 companii din top au inregistat o rata medie de crestere a veniturilor de 24,068% in ultimii cinci ani, in timp ce rata medie pe ansamblul topului este de 1,470%. Ambele procente sunt mai mari decât cele raportate la editia de anul trecut – 17,375%, respectiv 1,297%. “Faptul ca rata de crestere aferenta a calsamentului Fast 500 pe 2009 este mai mare decât cea din 2008, in ciuda turbulentelor economice de anul trecut, reprezinta o adevarata performanta.

Acest lucru dovedeste ca solutiile tehnologice propuse de companii corespund nevoilor clientilor si ca industria de profil are determinarea si ambitia necesara sa depaseasca provocarile economice”, spune David Halstead, Partener coordonator al programului Deloitte Technology Fast 500 EMEA. El mai arata ca, in ciuda declinului global, serviciile si produsele care ruleaza tehnologii avansate, cum sunt telefoanele smart sau televizoarele high-definition au obtinut rezultate bune in ultimul an.

Marea Britanie este in continuare tara cu cele mai multe companii incluse in Technology Fast 500 EMEA (87 firme), urmata de Franta (80), Olanda (58), Novegia (50), Suedia (38), Germania (32), Turcia (30), Israel (25), Finlanda (23), Irlanda (18) si Ungaria (10). Primele cinci companii din Top 500 activeaza in software, telecomunicatii-retele, media- entertainment si Internet. Primele doua companii provin din Turcia, iar restul din Marea Britanie, Belgia si Germania.

“Deloitte” este brandul sub care zeci de mii de specialisti din firme independente din intrega lume colaboreaza pentru a oferi servicii de audit, consultanta, consultanta financiara, managementul riscului si taxe. Aceste firme sunt firmele membre Deloitte Touche Tohmatsu, o uniune de firme (Swiss Verein). În România, serviciile sunt furnizate de catre Deloitte Audit SRL, Deloitte Tax SRL, Deloitte Consultanta SRL si Reff & Asociatii (numite impreuna Deloitte România), care sunt afiliate Deloitte Central Europe Holdings Limited.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din România care furnizeaza servicii in audit, servicii fiscale, consultanta, consultanta financiara si servicii de evaluare a riscului, având o echipa de aproape 400 profesionisti români si expatriati.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.