Automobilele româneşti cu camere video spion pun pe jar Austria

În Austria a sunat alarma in ce priveste protectia datelor, automobilele unei firme românesti pe Internet, care actualmente circula prin Austria, având montate pe capota camere de luat vederi ce pot inregistra cele mai mici detalii, provocând indignare si nesiguranta printre autoritati si cetateni, scrie ziarul austriac Kronenzeitung.

“Suntem prima firma care poate oferi imagini stradale detaliate din cele mai importante regiuni ale Austriei”, isi face reclama controversata companie româneasca pe Internet, pe pagina ei web. Fie ca este vorba de oameni iesiti la cumparaturi, de perechi aflate la o intâlnire romantica sau de clienti in drum spre o banca, nimic nu ramâne ascuns si nimic nu se mascheaza, totul fiind facut public pe reteaua Internet, cât se poate de recognoscibil.

Faptele i-au indignat insa pe responsabilii pentru protectia consumatorilor de la Camera de Munca din Austria, acestia aratând ca pe pagina de web a firmei “se pot accesa imagini din multe locuri, cu adresa exacta, multi din cei care au fost filmati temându-se acum sa nu fie spionati de elemente criminale”. Problema este aceea ca reglementarile legale privitoare la inregistrarile video nu sunt foarte clar stabilite in Austria.

Spre deosebire de programul Google Street View, firma româneasca este deja online in Austria. Deseori apar reclamatii din partea unora dintre cetatenii filmati iar in acest caz imaginile trebuie sterse. Ziarul austriac prezinta, de asemenea, imaginea unui automobil cu numar de inmatriculare românesc, având montata pe el o astfel de camera de luat vederi spion, ale carei imagini extrem de clare sunt apoi postate pe reteaua Internet, la indemâna oricui.

Citește și
2 Comentarii
  1. ianos spune

    Le este frica austriecilor ca acum sunt filmati cand cer spaga de la romani. au fost si ei contaminati cu acest virus. Nu era chiar public , dar se stia.

  2. burebista spune

    Ianos, baiatu-le ai fost criogenat cumva ? Austriecii cer spaga romanilor ! Asta suna a titlu de ziar ! Trezirea baiatu’, de Ungaria ta daca-mi spuneai asa ceva era oarecum credibil , dar Austria , ne lasi… hai Servus !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.