EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

Băncile, expuse marginal crizei financiare din Dubai

0

Principalele trei banci israeliene, Hapoalim, Leumi si Discount, au anuntat ca nu au fost expuse, direct sau indirect investitiilor din Dubai si ca nu vor suferi pierderi, relateaza Yedioth Aharonot, principalul cotidian israelian.

Totodata, bancile amintite sustin ca nici faptul ca banci europene majore au realizat investitii in Dubai nu reprezinta un risc pentru bancile israeliene intrucât bancile occidentale nu s-au prabusit ca urmare a crizei financiare din Dubai.
Comentând la rândul sau criza financiara din Dubai, cotidianul israelian Haaretz afirma ca datorita boicotului arab la care Dubai s-a raliat partial, intre Israel si emiratul din Golful Persic exista doar legaturi comerciale neglijabile, iar volumul exporturilor israeliene in Emirat este deosebit de scazut.

Haaretz remarca ca numai doi magnati israelieni ar putea fi expusi intr-o oarecare masura efectelor moratoriumului de 6 luni decretat cu privire la plata dobânzilor pentru datoria de 59 de miliarde de dolari a emiratului Dubai.
Miliardarul israelian Yitzhak Tsuva este expus prin intermediul unui parteneriat din Singapore dintre firma sa Elad Group cu sediul in SUA si Dubai World care, impreuna cu o firma din Singapore construieste un proiect imobiliar in valoare de 1,77 miliarde de dolari in Dubai, constând din birouri, hoteluri, apartamente de lux, complexe comerciale si centre de divertisment.

Lev Levaiev, alt magnat israelian, este proprietarul a 2 magazine de bijuterii din Dubai si a contribuit la infiintarea bursei diamantelor din Dubai. Haaretz mentioneaza ca firmele israeliene de constructii au incercat fara succes sa patrunda pe piata imobiliara a emiratului ir exporturile israeliene in Dubai se fac doar prin terte tari.
În trecut, firme le israeliene au construit in emirat mici instalatii de desalinizare in cooperare cu firme americane iar firme israeliene de software au incercat fara succes sa construiasca retele de internet prin intermediul unor subs idiare din SUA si Europa. Totodata, agricultorii israelieni au cooperat impreuna cu cei iordanieni la exportul de fructe si legube in Dubai.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.