FMI va monitoriza evoluţia situaţiei din Dubai

0

Fondul Monetar International a salutat decizia Bancii Centrale a Emiratelor Arabe Unite (EUA) de a furniza lichiditati suplimentare bancilor care opereaza pe teritoriul EUA si a anuntat ca va monitoriza evolutia situatiei din Dubai, care a provocat saptamâna trecuta un cutremur pe pietele financiare internationale, transmite Dow Jones Newswires.

“Continuam sa monitorizam situatia creata in urma anuntului neasteptat a guvernului din Dubai care a cerut creditorilor complexului Dubai World sa amâne cu 6 luni plata datoriei ajunse la scadenta, fapt ce a avut un efect nefavorabil asupra pietelor financiare”, a declarat un purtator de cuvânt al FMI. Într-un comunicat dat publicitatii dupa 3 zile de tacere a autoritatilor din Emiratele Arabe Unite, banca centrala a anuntat ca „sprijina bancile din EUA si filialele bancilor straine ce opereaza in acest stat”.

Banca Centrala a EUA a oferit duminica lichiditati suplimentare bancilor care opereaza in Emirate le Arabe Unite si a dat asigurari ca sistemul financiar al tarii este solid.
Conglomeratul Dubai World “a respins categoric ideea de a vinde o parte din investitiile profitabile si din activele in sectorul imobiliar la preturi scazute”, potrivit unui oficial al companiei, citat duminica de cotidianul Al-Itihad.

Reprezentantul firmei a adaugat ca orice vânzare de active trebuie sa fie realizata “intr-o maniera comerciala cinstita pentru a atinge obiectivele strategice ale Dubai World pe termen lung, la distanta de … presiunile economice”. Emiratul Dubai a cerut creditorilor un moratoriu de 6 luni la plata unor datorii ale celui mai mare conglomerat local, Dubai World.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.