EUR
4,76 RON
(-0.05%)
USD
4,20 RON
(-0.13%)
GBP
5,47 RON
(+0.13%)
CHF
4,20 RON
(-0.15%)
AUD
2,99 RON
(-0.56%)
CAD
3,18 RON
(-0.06%)
BGN
2,43 RON
(-0.04%)
RUB
0,06 RON
(-0.29%)
ZAR
0,30 RON
(-0.29%)
BRL
1,12 RON
(-0.79%)
CNY
0,63 RON
(-0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.17%)

FMI va monitoriza evoluţia situaţiei din Dubai

0

Fondul Monetar International a salutat decizia Bancii Centrale a Emiratelor Arabe Unite (EUA) de a furniza lichiditati suplimentare bancilor care opereaza pe teritoriul EUA si a anuntat ca va monitoriza evolutia situatiei din Dubai, care a provocat saptamâna trecuta un cutremur pe pietele financiare internationale, transmite Dow Jones Newswires.

“Continuam sa monitorizam situatia creata in urma anuntului neasteptat a guvernului din Dubai care a cerut creditorilor complexului Dubai World sa amâne cu 6 luni plata datoriei ajunse la scadenta, fapt ce a avut un efect nefavorabil asupra pietelor financiare”, a declarat un purtator de cuvânt al FMI. Într-un comunicat dat publicitatii dupa 3 zile de tacere a autoritatilor din Emiratele Arabe Unite, banca centrala a anuntat ca „sprijina bancile din EUA si filialele bancilor straine ce opereaza in acest stat”.

Banca Centrala a EUA a oferit duminica lichiditati suplimentare bancilor care opereaza in Emirate le Arabe Unite si a dat asigurari ca sistemul financiar al tarii este solid.
Conglomeratul Dubai World “a respins categoric ideea de a vinde o parte din investitiile profitabile si din activele in sectorul imobiliar la preturi scazute”, potrivit unui oficial al companiei, citat duminica de cotidianul Al-Itihad.

Reprezentantul firmei a adaugat ca orice vânzare de active trebuie sa fie realizata “intr-o maniera comerciala cinstita pentru a atinge obiectivele strategice ale Dubai World pe termen lung, la distanta de … presiunile economice”. Emiratul Dubai a cerut creditorilor un moratoriu de 6 luni la plata unor datorii ale celui mai mare conglomerat local, Dubai World.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.