Începe licitaţia pentru autostrada Iaşi – Târgu Mureş

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni (30 noiembrie 2009), la Iasi, ca in aproximativ 10 zile va fi organizata o licitatie privind studiul de fezabilitate al autostrazii Iasi – Târgu Mures. Berceanu a subliniat ca studiul de fezabilitate este cea mai importanta actiune intrucât va stabili traseul pe care il va urma autostrada Iasi – Târgu Mures.

Potrivit oficialului, studiul de fezabilitate urmeaza sa fie finalizat in vara 2010, urmând ca pâna la sfârsitul anului urmator sa fie organizata licitatia, iar din 2011 sa fie demarate lucrarile la viitoarea autostrada, pe un sens, pentru a crea astfel o circulatie fluenta si, totodata, pentru a se lega in cât mai scurt timp de autostrada Transilvania, adica in 2012-2013.

“Initiativa mea de acum 2 ani era de a lega Moldova, prin nord, de vestul Europei, printr-o autostrada. Intentia mea este ca aceasta autostrada Iasi – Târgu Mures sa fie finalizata pe un sens de circulatie, ca un drum national, cam in aceeasi perioada in care este posibil sa se finalizeze si autostrada Transilvania, de la Târgu Mures la Bors, adica la granita”, a explicat ministrul Berceanu.

Ministrul democrat-liberal a recunoscut ca aceste autostrazi vor fi finalizate in perioada 2012 -2013, in functie de finantare. Viitoarea autostrada Iasi-Târgu Mures, sau Est-Vest, va avea aproximativ 300 de kilometri si va fi impartita in trei tronsoane. Cel mai probabil, fiecare tronson va fi incredintat unui constructor, prin licitatie.

Autostrada va porni din apropiere de Târgu-Mures, va trece prin judetul Harghita, pe la Ditrau, va continua in judetul Neamt pe la Poiana Largului si Târgu-Neamt, dupa care va ajunge in judetul Iasi pe la Pascani, Târgu-Frumos si Sculeni, localitate aflata la frontiera cu Republica Moldova. Autostrada va avea 20 kilometri de poduri si 8 tunele.

Citește și
1 Comentariu
  1. Valentin spune

    Cred ca vom avea aceasta autostrada in Romania cand clasa politica actuala va avea cel putin 10 ani de stat sub pamant. Si poate cu putin noroc nu vor veni alti hoti in locul lor…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.