Primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, daţi în folosinţă de Ziua Naţională

Primii 42 de kilometri ai Autostrazii Transilvania, intre Turda si Gilau, in apropiere de Cluj, vor fi dati in folosinta marti, 1 decembrie, potrivit informatiilor remise de Ministerul Transporturilor.

Pâna la finalizarea Autostrazii, ce va avea 415 kilometri, tronsonul din Cluj va functiona ca o centura ocolitoare a Clujului. Daca stratul de uzura este deja gata, la ora actuala muncitorii monteaza parapetii si traseaza marcajele, urmând ca gardurile de protectie, drenajul si alte lucrari sa fie finalizate dupa 1 decembrie.
În prezent, Bechtel lucreaza pe sectiunea Câmpia Turzii – Bors a Autostrazii Transilvania, mai exact pe doua tronsoane, Câmpia Turzii – Gilau si Suplacu de Barcau – Bors.

Bechtel a primit in acest an circa 300 milioane euro pentru intreg proiectul, inclusiv fonduri pentru utilitati si exproprieri, urmând ca in 2010 compania sa finalizeze cei 12 kilometri ramasi intre Turda si Câmpia Turzii si 30 kilometri ai tronsonului Suplacu de Barcau – Bors, respectiv tronsonul Suplacu de Bacau – Mihailesti.
Autostrada Transilvania va avea 415 kilometri, intre localitatile Brasov si Bors, si o latime a platformei de 26 de metri. Peste 55 de kilometri din lungimea totala sunt prevazuti pentru poduri si viaducte. Proiectul este impartit in opt tronsoane.

Autostrada va avea 58 de pasaje rutiere, 94 de pasarele si 16 noduri rutiere. Termenul de punere in functiune este 2013 – 2014. Cea mai scumpa portiune din Autostrada Transilvania, conform estimarilor facute de ministrul Radu Berceanu, este tronsonul de 189 km dintre Câmpia Turzii si Bors, al carei costuri sunt estimate la 2,5 miliarde de euro, in total autostrada urmând sa coste peste cinci miliarde de euro.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.