Cifra de afaceri de 50 milioane euro pentru Alcedo în 2008

0

Grupul Alcedo, cel mai mare furnizor de pesticide, seminte si ingrasaminte din România, a raportat, in 2008, o cifra de afaceri de 50 milioane euro, in crestere cu 34% fata de anul precedent, potrivit datelor companiei.

La finele aceluiasi an, profitul brut a consemnat un avans de 62%, ajungând pâna la 7,93 milioane euro. A doua companie din cadrul grupului, Alchimex, cel mai important producator local de pesticide, a cumulat, anul trecut, o cifra de afaceri de 23,25 milioane lei, in crestere cu 37,5% fata de 2007.

Sondajele efectuate de mai multe companii de cercetare independente au indicat faptul ca, in ultimii zece ani, Alcedo a avut o cota de piata cuprinsa intre 16 si 20% pe piata produselor pentru protectia plantelor, estimata de directorul companiei, Vicentiu Cremeneanu, la aproximativ 140 milioane de euro.

Grupul Alcedo incorporeaza o serie de companii, printre care se numara Alchimex (producator de solutii pentru protectia plantelor si fertilizanti), Minerva (productie, depozitare si procesare seminte), GEAA – agentie de publicitate si editura, prin intermediul careia sunt organizate si create campaniile de promovare, dar si revista de specialitate “Sanatatea plantelor”. Reteaua de distributie Alcedo cuprinde, la nivel national, o echipa de peste 40 de directori de vânzari si circa 300 de fitofarmacii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.