Cifra de afaceri de 50 milioane euro pentru Alcedo în 2008

0

Grupul Alcedo, cel mai mare furnizor de pesticide, seminte si ingrasaminte din România, a raportat, in 2008, o cifra de afaceri de 50 milioane euro, in crestere cu 34% fata de anul precedent, potrivit datelor companiei.

La finele aceluiasi an, profitul brut a consemnat un avans de 62%, ajungând pâna la 7,93 milioane euro. A doua companie din cadrul grupului, Alchimex, cel mai important producator local de pesticide, a cumulat, anul trecut, o cifra de afaceri de 23,25 milioane lei, in crestere cu 37,5% fata de 2007.

Sondajele efectuate de mai multe companii de cercetare independente au indicat faptul ca, in ultimii zece ani, Alcedo a avut o cota de piata cuprinsa intre 16 si 20% pe piata produselor pentru protectia plantelor, estimata de directorul companiei, Vicentiu Cremeneanu, la aproximativ 140 milioane de euro.

Grupul Alcedo incorporeaza o serie de companii, printre care se numara Alchimex (producator de solutii pentru protectia plantelor si fertilizanti), Minerva (productie, depozitare si procesare seminte), GEAA – agentie de publicitate si editura, prin intermediul careia sunt organizate si create campaniile de promovare, dar si revista de specialitate “Sanatatea plantelor”. Reteaua de distributie Alcedo cuprinde, la nivel national, o echipa de peste 40 de directori de vânzari si circa 300 de fitofarmacii.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.