Economia Franţei se va contracta cu 2-2,1% în 2009

0

Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, a declarat marti (1 decembrie 2009) ca se asteapta ca economia tarii sa se contracteze cu 2-2,1% in acest an, deoarece recesiunea in Franta a fost cea mai redusa din Europa, transmite Reuters.

Într-un discurs menit sa celebreze succesul planului de stimulare a economiei, in valoare de 26 miliarde de euro (39 miliarde de dolari), seful statului francez a explicat ca este “nerezonabil” sa se considere ca s-a incheiat criza, adaugând ca executivul francez va continua sa sprijine economia. Recent, ministrul francez al Economiei, Christine Lagarde, a anuntat ca PIB-ul Frantei a inregistrat o crestere de 0,3% in trimestrul al treilea, confirmând ca relansarea economica s-a instalat.

“În trimestrul al treilea economia franceza a inregistrat o crestere de 0,3%. În trimestrul patru cred ca vom avea din nou o crestere pozitiva”, a declarat Christine Lagarde.
Franta a iesit din recesiune in trimestrul al doilea, când a inregistrat o crestere a PIB de 0,3%. Cu toate acestea guvernul francez mizeaza pentru ansamblul anului 2009 pe o cadere a PIB de 2,25%, din cauza recesiunii puternice inregistrate la sfârsitul lui 2008 si inceputul lui 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.