Locuitorii din Europa Centrală şi de Sud-Est preferă cursurile online

Cursurile online sunt cele mai utilizate la ora actuala in tarile din Europa Centrala si de Sud-Est, ca urmare a tendintelor sociale si economice care au influentat decisiv cerintele de pregatire in profesii financiare, releva un raport realizat de ACCA (Asociatia Globala a Expertilor Contabili).

Potrivit studiului, in comparatie cu rezultatele de anul trecut s-a constatat o crestere de 11% a numarului de repondenti care au afirmat ca prefera cursurile online pentru dezvoltarea abilitatilor lor profesionale.
Pentru intocmirea cercetarii, 5.000 de membri ACCA din intreaga lume au fost rugati sa identifice abilitatile pe care doresc sa si le dezvolte cel mai mult in viitor, printre acestea cel mai des mentionate fiind administrarea riscului si managementul financiar.

Dintre abilitatile de afaceri pe care acestia doresc sa si le dezvolte, membrii au mentionat calitatile analitice ca fiind prioritare. În Europa Centrala si de Est s-au dovedit ca fiind mai importante finantele corporatiste, managementul financiar, administrarea riscului, managementul contabil, precum si bugetele si tresoreria. La capitolul E-learning, s-a constatat ca multi dintre cei chestionati nu stiu unde sa caute oportunitati de invatare online.

Întrebati “Ce va impiedica sa folositi invatarea online pentru Dezvolatrea Continua Profesionala ?”, 45% dintre ei au raspuns ca nu stiu unde sa caute informatiile, spre deosebire de numai 33% care au afirmat acelasi lucru. În ceea ce priveste nevoia de dezvoltare a abilitatilor de afaceri, cele mai cautate in Europa Centrala si de Est sunt abilitatile de negociere (37%) si managementul conflictului (31%).

“În anul 2009 a existat o presiune asupra salariilor si a bugetelor de training. Mediul extern a avut un impact enorm asupra asteptarilor fata de profesionistii din domeniul financiar si fata de rolul pe care li s-a cerut sa si-l asume. Însa, timpul petrecut pentru a concepe si a implementa un program adecvat de dezvoltare profesionala ramâne la fel de important pentru viitorul unei organizatii ca si investitiile intr-un astfel de program”, arata Andreia Manea, director executiv al ACCA pentru Sud-Estul Europei.

Studiul a inclus repondenti din Albania, Armenia, Bulgaria, Croatia, Cehia, Georgia, Ungaria, Kosovo, Letonia, Lituania, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia si Ucraina. ACCA este cea mai mare asociatie profesionala contabila globala care are in acelasi timp si cea mai mare dezvoltare, cu 362.000 de studenti si 13 1.500 de membri in 170 de tari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.