Un nou raport privind consumul de lapte la nivel mondial, prezentat de Tetra Pak

0

Tetra Pak, liderul mondial in domeniul echipamentelor de prelucrare si ambalare a produselor alimentare, prezinta joi 3 decembrie 2009, un nou raport referitor la consumul de lapte la nivel global.

“Indexul Lactatelor” a ajuns la a doua editie, fiind conceput pentru a oferi pietei de profil o perspectiva unica a situatiei din sectorul produselor lactate, cât si tendintele globale ce o vor influenta in viitor.

Pe baza cercetarilor si analizelor efectuate de Tetra Pak, “Indexul Lactatelor” evidentiaza tendintele de consum in schimbare din pietele dezvoltate, inclusiv diferitele tipuri de lapte ce au inregistrat cresteri ale consumului, prezinta tendintele de consum la nivel mondial care influenteaza consumatorii, si ilustreaza modul in care schimbarile din stilul de viata duc la cresterea cererii de lapte ambalat, cu durata de valabilitate indelungata, in special in pietele dezvoltate (SUA, Franta, Australia si Japonia).

Din datele raportate anterior, la data de 1 iunie 2009, specialistii Tetra Pak anticipau cresterea continua a consumului de lapte in urmatorii trei ani, la nivel mondial, cu o rata anuala (CAGR) de 2,2%.
Totodata, conform Tetra Pak Diary Index, pietele emergente contribuie cu aproape 96% la consumul global, iar responsabile in cea mai mare masura de cresterea globala a industriei lactatelor sunt piete, precum Pakistan, China si Orientul Mijlociu.

Astfel, in perioada 2005-2008, in China consumul de produse lactate lichide a crescut cu o rata anuala de 13.4%, ajungând la un nivel record de 39,4 miliarde litri in 2008, valoare care include si produsele lactate alternative din soia, orez, cereale si alte seminte.

Raportul companiei suedeze mai arata ca, din 2005 pâna in 2008, laptele neambalat a scazut ca pondere in consumul global cu 1,8%. Totodata, in aceeasi perioada, ponderea laptelui UHT a crescut cu 3,2% in consumul mondial de produse lactate lichide, Tetra Pak estimând o crestere anuala a acestui tip de lapte de 5,2% pâna in 2012, echivalent a 70 miliarde litri.

Cu sediul in Lausanne, Elvetia, grupul Tetra Pak are, in prezent, peste 20.000 de angajati in 150 de tari. În 1952 a fost livrat primul echipament de ambalat lapte, iar noua ani mai târziu compania lanseaza o inovatie revolutionara: primul ambalaj aseptic, de carton multistrat, ce permite pastrarea laptelui sau a altor lichide perisabile pentru mai mult de sase luni, fara a necesita depozitarea in frigider sau adaosul de conservanti.

Institutul International pentru Tehnologii Alimentare a declarat tehnologia prelucrarii aseptice ca fiind „cea mai importanta inovatie a secolului 20 in domeniul industriei de profil”. Ambalajele si echipamentele de procesare Tetra Pak sunt folosite in intreaga lume pentru o varietate larga de produse alimentare cum ar fi: laptele, sucurile de fructe, apa, sucul si piureurile de rosii, supe, budinci, inghetata, brânzeturi si vin.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.