EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

AB Inbev a finalizat vânzarea operaţiunilor sale din Europa Centrală

0

Cel mai mare producator mondial de bere, grupul belgian Anheuser-Busch InBev (AB Inbev), si fondul britanic de investitii CVC Capital Partners au anuntat miercuri (2 decembrie 2009) finalizarea tranzactiei referitoare la vânzarea operatiunilor AB Inbev din 9 tari din Europa de Est (inclusiv Romania), informeaza un comunicat de presa.

În conformitate cu acordul anuntat la data de 15 octombrie, pretul tranzactiei, inainte de datorii si cash se ridica la aproximativ 2,2 milioane de dolari, plus o eventuala plata viitoare, care poate ajunge la valoarea de 800 de milioane de dolari, in functie de randamentul obtinut de CVC in urma investitiei initiale.
Operatiunile, care fac obiectul tranzactiei in urma careia grupul se va numi StarBev, includ Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Muntenegru, România, Serbia si Slovacia.

În conformitate cu termenii acordului, StarBev va produce marcile Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu si Spaten si va distribui marcile Hoegaarden si Leffe in tarile mentionate mai sus, sub licenta AB InBev. AB InBev va continua sa produca marca Staropramen in Rusia si in Ucraina si sa o distribuie in alte câteva tari, inclusiv in SUA, Germania si Marea Britanie.
Anheuser-Busch InBev este o companie listata la bursa (Euronext: ABI) cu sediul la Leuven, Belgia, cu listare secundara la Bursa din New York (NYSE: BUD). Este cel mai mare producator de bere la nivel global si una dintre primele cinci companii mondiale care produc bunuri de larg consum.

Anheuser-Busch InBev are un portofoliu de aproximativ 200 de marci care include branduri globale reprezentative, ca Budweiser, Stella Artois si Beck’s, marci globale cu crestere rapida in mai multe tari ca Leffe si Hoegaarden, si “vedete locale” puternice ca Bud Light, Skol, Brahma, Quilmes, Michelob, Harbin, Sedrin, Klinskoye, Sibirskaya Korona, Chernigivske, si Jupiler, printer altele.

În plus, compania detine 50% din actiunile grupului Modelo, liderul pe piata din Mexic si detinator al marcii globale Corona. Anheuser-Busch InBev reuneste 120.000 de angajati din 25 de tari in intreaga lume. Cifra de afaceri a companiei pe anul 2008 a fost de 39 miliarde de dolari.

InBev România detine doua fabrici de bere – la Ploiesti (60 km nord de Bucuresti) si Blaj (centru). Compania are in portofoliu brandurile Bergenbier, Stella Artois, Beck’s, Lowenbrau si Noroc. InBev România importa din Belgia marcile de bere Leffe si Hoegaarden. Anheuser-Busch Inbev ocupa locul al treilea in industria româneasca a berii, cu o cota de piata de 23,2%.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.