General Motors va participa cu 600 milioane de euro pentru restructurarea Opel

Grupul auto american General Motors a semnalat ca este dispus sa contribuie cu aproximativ 600 milioane de euro din fondurile proprii la restructurarea diviziei sale europene Opel, a anuntat miercuri (2 decembrie 2009) ministrul german al Economiei, Rainer Bruederle, informeaza Reuters.

“GM vrea sa furnizeze 600 milioane de euro urmând ca restul sa vina de la contribuabilii europeni”, a declarat ministrul german intr-un comunicat. GM, care a decis luna trecut sa pastreze filiala sa europeana, a estimat ca va avea nevoie de 3,3 miliarde de euro pentru a restructura Opel, ceea ce inseamna ca aproximativ 2,7 miliarde de euro vor fi finantate de guvernele europene.

Potrivit ministrului german al Economiei, schita de proiect de restructurare a Opel prezentata de firma mama General Motors nu raspunde la niciuna din intrebarile importante. “Documentul prezentat nu este o solicitare de ajutoare publice si nu poate fi examinata de guvernul german deoarece nu raspunde la niciuna din intrebarile importante pentru viitorul Opel”, a apreciat Rainer Bruederle.

Potrivit acestuia, “documentul remis de GM, precum si plecarea directorului Fritz Henderson, confirma ca nu exista o strategie clara la GM”. La inceputul lunii trecute, Cancelarul german, Angela Merkel, a lasat sa se inteleaga ca Berlinul nu va ajuta grupul auto american General Motors (GM) sa-si restructureze filiala europeana Opel, declarând ca GM va trebui sa suporte cea mai mare parte din costurile restructurarii acestei divizii.

Restructurarea Opel nu va fi realizata decât daca “General Motors va acoperi cea mai mare parte din costuri din propriile resurse financiare”, a declarat cancelarul german, in primul sau discurs tinut in fata deputatilor din Bundestag dupa reconfirmarea sa pentru un al doilea mandat. Aproximativ jumatate dintre cei 50.000 de salariati ai Opel lucreaza la cele patru uzine din Germania, restul fiind repartizati la uzinele din Belgia, Spania si Marea Britanie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata