Hotel britanic cu sistem de supraveghere Big Brother

Londra, capitala supravegherii tip Big Brother nu se dezminte nici macar când este vorba de camerele de hotel. Reteaua hoteliera St. Christopher”s Inns, din apropiere de celebrul London Bridge, ofera camere in care oaspeti din lumea intreaga cazati aici sunt filmati 24 de ore din 24.

Dupa cum asigura hotelul, ales din nou printre cele mai bune din oras, este primul stabiliment din lume care ofera astfel de “servicii”, noteaza ziarul El Mundo.

Oricine doreste poate urmari “in direct” fara intrerupere si 24 de ore din 24 pe Internet ceea ce se intâmpla intr-o camera amenajata cu 14 paturi si unde se cazeaza de obieci cel putin 10 persoane si sa observe, de exemplu, tineri turisti ametiti de bautura incercând sa se urce in paturile lor suprapuse. Pentru aceasta nu este nevoie decât sa se inscrie, gratuit, la pagina de Internet www.stchristopherslive.com.

“Am inceput aceasta actiune in vara pentru ca am considerat ca ar fi dragut sa le oferim oaspetilor nostri oportunitatea de a viziona cum merg lucrurile in hotelul nostru”, declara managerul stabilimentului, Gerome Lefebvre.
“Pe de alta parte, clientii care vin din Australia, Noua Zeelanda sau SUA si care petrec o perioada mai lunga departe de casa, pot fi permanent in contact cu familia lor. De multe ori, ei cumpara câteva cutii de bere pe care le inchina in sanatatea vreunei rude aflate la o petrecere de familie la Sydney sau Texas”, adauga el.

Pentru a putea rezerva camera este nevoie sa aiba vârsta minima de 21 de ani. Oaspetii semneaza, pe de alta parte o declaratie potrivit careia sunt de acord cu supravegherea prin camere de luat vederi timp de 24 de ore. “Trebuie totusi sa ne asiguram ca nu vor face lucruri groaznic de indecente”, precizeaza domnul Lefebvre.

Un mare afis atârnat la intrarea in camera avertizeaza asupra camerelor de luat vederi care inregistreaza fiecare pas si orice sforait. La rândul lor, vizitatorii adusi de cei care se cazeaza sunt instiintati despre aceasta supraveghere permanenta, potrivit afisului. “Pâna acum nu au existat evenimente sau infractiuni, nimic de genul acesta”, spune managerul.

Între turisti insa, camera pusa la dispozitie nu a avut prea mult succes. “În general, este camera unde avem cele mai multe locuri libere. Iar in cazul in care turistii au neaparat nevoie de un pat in care sa se odihneasca, o aleg pâna la urma pe aceasta”, spune o angajata. “Sunt si cei pe care, in general, nu¬i intereseaza daca sunt filmati sau nu”, conchide ea.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.