EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

IBM România: Afacerile companiilor, afectate în mare masură de probleme tehnice

0

Întreruperea alimentarii cu energie electrica, problemele de hardware si caderea retelei reprezinta primele trei mari cauze ale intreruperii afacerii unei companii, a declarat, miercuri (2 decembrie 2009), in cadrul unei conferinte pe tema “Centrelor de Date”, Theodor Stanescu, director de Strategii si Servicii in Arhitectura IT al IBM România.

“Numeroase companii românesti depind 100% in business-ul lor de serviciile electronice. Tocmai de aceea se inmultesc si problemele care pot cauza intreruperea afacerii. Pe primele trei pozitii ale ierarhiei, se situeaza intreruperea curentului electric – 42%, in timp ce pe locurile doi si trei se claseaza afectarea hardware – 31%, respectiv caderea retelei – 21%”, a afirmat Stanescu.

Conform aceluiasi clasament, alte cauze care pot afecta functionarea sistemelor IT ale unei organizatii sunt: uraganele (10%), incendiile (7%), furtunile de zapada (6%), terorismul (5%) si cutremurele (3%). Reprezentantul IBM România a apreciat faptul ca numarul centrelor de date s-a triplat in ultimii 22 de ani, de la 70 in anul 1987, la 210 in decursul acestui an.

“În România, focusul primordial al centrelor de date a fost in constructia ace stora. Vom ajunge la nivelul in care un centru de date va avea numai doi angajati”, a mentionat Theodor Stanescu.
În cadrul conferintei de miercuri, organizata de Agora Media, Felix Enescu, seful diviziei din România a Gartner, cea mai mare companie de consultanta IT din lume, a punctat faptul ca “zona de datacenter este un domeniu care poate fi neglijat cu usurinta”, desi acestea “sunt la fel de importante precum alimentarea cu energie electrica a unei companii”.

La rândul sau, Gabriel Nicolaescu, directorul Departamentului de Arhitectura IT al companiei Concept Electronics, a avertizat ca nu este suficienta doar o ordonare si aranjare frumoasa a zecilor de kilometri de cabluri. “Nu este suficient ca centrele de date sa fie ordonate. Este nevoie de o abordare combinata in care sa apara si functionalitatea la nivel de serviciu”, a spus Nicolaescu.

Agora Media a organizat, miercuri (2 decembrie 2009), la Bucuresti, o noua conferinta ATC ce a avut ca tema IT “Centrele de date”. Evenimentul a fost ultimul din acest an gazduit in Capitala, urmatoarea intâlnirea a expertilor din domeniu fiind programata pe 27 ianuarie 2010.

Agora Tehnologies Conferences (ATC) reprezinta o suita de conferinte menite a oferi solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Evenimentele sunt organizate in Bucuresti impreuna cu institutii ale statului, precum Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), dar si cu sprijinul CIO Council si al Institutului Bancar Român (IBR).

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.