Investiţii de 37 milioane euro la Compania Naţională a Lignitului

0

Compania Nationala a Lignitului va realiza doua proiecte pentru modernizarea capacitatilor si modernizarea retelei electrice si a instalatiilor, a caror valoare totala se ridica la 37 milioane euro, potrivit informatiilor publicate de Ministerul Economiei.

Primul proiect ce urmeaza sa fie realizat de societate urmareste modernizarea liniilor de capacitate inalta in minele din Rosiuta, Pesteana si Rosia. Investitia se ridica la 35 milioane euro, din care 9 milioane euro provin din surse proprii iar restul sumei este contractata printr-un credit extern. Pentru modernizarea minei din Rosiuta va fi atribuita suma de 10,4 milioane lei, pentru cea din Pesteana suma de 14,7 milioane lei, iar pentru mina Rosia – 9,9 milioane lei.

Pentru primele 2 mine proiectele se vor derula in perioada 2009 – 2012, iar pentru cea de a treia in perioada 2011 – 2012. Investitia totala va fi recuperata intr-o perioada de 6 ani.
De asemenea, Compania Nationala a Lignitului va investi doua milioane euro pentru modernizarea retelei electrice si a instalatiilor in carierele deschise, din care 500.000 euro provin din surse proprii iar restul dintr-un credit extern. Programul va fi implementat in 8 cariere, in perioada 2010 – 2011, valoarea investitiei fiind de 1 milion de euro in fiecare an. Investitia va fi recuperata intr-o perioada de 3 ani.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.