MFP a programat în decembrie 2009 licitaţii de titluri de stat de 4,8 miliarde lei

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a programat in luna decembrie licitatii pentru emisiuni de titluri de stat – certificate de trezorerie si obligatiuni – in valoare de 4,8 miliarde lei, dupa ce in luna noiembrie a atras din piata circa 1,72 miliarde lei, potrivit calendarului de emisiuni de titluri de stat publicat de MFP.

Prima licitatie va fi organizata pe 3 decembrie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark, cu scadenta la 5 ani, in valoare de 950 milioane lei. Pe 7 decembrie va fi organizata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discount cu scadenta la un an, de un miliard de lei.

Pe 14 decembrie este programata o licitatie pentru certificate de trezorerie in valoare de 1 miliard lei, cu maturitate la 6 luni, pe 17 decembrie – obligatiuni de stat scadente la 3 ani, in valoare de 850 milioane lei, iar pe 21 decembrie – certificate de trezorerie cu scadenta la 1 an, in valoare de 500 milioane de lei.
Ultima licitatie este programata pe 28 decembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount cu maturitate la 6 luni, de 500 milioane lei. În primele 11 luni din 2009, MFP a atras din piata aproximativ 59,7 miliarde lei, fata de 12,5 miliarde lei pe intregul an 2008.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.