Motor de comparaţii pentru pensiile private

0

Persoanele care contribuie la fondurile de pensii private pot sa afle pe site-ul conso.ro câti bani ar fi putut acumula pentru pensie la fiecare fond, informeaza portalul financiar.

Conso.ro vine in sprijinul populatiei si ofera in premiera pentru România un calculator prin care estimeaza suma acumulata la fiecare fond de pensii, astfel putând sa-si dea seama cât de mult ar fi putut câstiga daca ar fi ales un fond mai performant. Suma acumulata se calculeaza in functie de situatia specifica fiecarui client.
Persoanele care contribuie la fondurile de pensii obligatorii (Pilon II) trebuie sa isi introduca doar salariul brut lunar si data de la care au aderat, iar Conso face toate calculele necesare.

De exemplu, o persoana cu salariul brut de 2.000 de lei ar fi platit pâna acum contributii de 720 de lei, daca a aderat la sistemul de pensii private obligatorii de la inceput. În prezent, persoana respectiva ar fi acumulat cea mai mare suma – 820 de lei, daca ar fi ales fondul Aripi. Suma acumulata ar fi fost cea mai mica la fondul OTP (751 de lei).
Si cei care contribuie la fondurile de pensii facultative (Pilon III) pot afla ce suma ar fi acumulat, daca ar fi ales un alt fond. În acest caz, ei trebuie sa introduca nivelul contributiei lunare si data din fiecare luna la care obisnuiesc sa faca plata contributiei (ex. 10 sau 25).

Sa presupunem ca o persoana plateste 100 lei pe luna, incepând cu ianuarie 2008. Ziua de plata a contributiilor este data de 20 a fiecarei luni. Pâna in prezent, ea ar fi platit contributii totale de 2.300 lei. Clientul ar fi acumulat cei mai multi bani – 2.525 lei – daca ar fi ales fondul de pensii ING Optim, in timp ce fondul Pensia Mea i-ar fi adus in cont cel mai putin – doar 2.335 lei. Modul de calcul pentru suma acumulata este prezentat de Conso in noul ghid “Cum aleg fondul de pensii?”.

“Noul motor de comparatii pentru pens iile private va ajuta populatia sa inteleaga mai usor importanta alegerii fondului de pens ii. Este vorba despre o decizie care afecteaza viitorul fiecaruia dintre noi. În prezent, foarte multi participanti ajung sa lase alegerea fondului de pensii pe seama hazardului, deoarece nu constientizeaza importanta acestei decizii.

Prin noul motor de comparatii, vrem sa-i ajutam pe oameni sa inteleaga mai bine ca la fondurile de pensii se acumuleaza bani, si nu randamente, si ca nivelul pensiei pe care o vor incasa depinde in mod decisiv de alegerea lor”, a declarat Alin Iacob, redactor-sef la Conso.ro.
Noul motor de comparatii pentru pensiile private dispune de facilitati sup limentare, care permit analiza in detaliu a performantelor, grafice cu evolutia valorii unitatii de fond, pe intervale specifice alese de utilizator, randament anualizat, pe intervale specifice alese de utilizator, grafice cu structura plasamentelor.

Conso.ro este portalul financiar numarul 1 pentru consumatorii de produse si servicii financiar – bancare. Conso.ro ofera vizitatorilor posibilitatea de a compara gratuit o gama larga de produse bancare: credite ipotecare si imobiliare, credite auto si leasing, credite de nevoi personale, carduri de credit, depozite, certificate si conturi de economii, fonduri deschise de investitii si de pensii private. În plus, Conso permite utilizatorilor sa monitorizeze in timp real evolutiile pietelor valutare si bursiere.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.