Producţia de petrol a Rusiei a atins un nivel record în noiembrie 2009

Rusia a produs peste zece milioane de barili de petrol pe zi in noiembrie, pentru a treia luna consecutiv, pastrându-si pozitia de lider mondial in productia de petrol, inaintea Arabiei Saudite, a anuntat Ministerul Energiei, citat de cotidianul “Les Echos”.

În noiembrie, productia de petrol a Rus iei a ajuns la 10,07 milioane de barili pe zi. În octombrie, productia de petrol a fost de 10,04 milioane de barili pe zi.
Rusia, a carei productie de petrol este una dintre principalele surse de venit ale tarii, a reusit sa incetineasca scaderea productiei de anul trecut, adoptând impozite mai mici, si demarând exploatarea unor noi zacaminte in regiunea arctica si Siberia.

Arabia Saudita, care a fost mult timp pe primul loc la productia de petrol, si-a redus productia, in conformitate cu obiectivele fixate de Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), si a produs 8,13 milioane de barili pe zi in luna noiembrie.
Rusia, care este de asemenea primul producator mondial de gaz natural, si-a majorat cu 9,7% productia de gaz in noiembrie, la 1,93 miliarde de metri cubi, fata de 1,76 miliarde de metri cubi in octombrie, conform statisticilor Ministerului Energiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.