ARACO: Una din 5 firme de construcţii a intrat în faliment

Una din 5 firme de constructii a intrat in faliment sau insolventa in primele 9 luni ale anului 2009, sectorul constructiilor comprimându-se cu pâna la 18%, a declarat presedintele Asociatiei Române a Antreprenorilor in Constructii (ARACO), Laurentiu Plosceanu, intr-un interviu pentru Forum Invest.

“Din informatiile mele se observa un declin de 45 -50% in ceea ce priveste numarul de autorizatii pentru constructii noi anul acesta comparativ cu 2008”, a spus Plosceanu.
Acesta a precizat ca România are nevoie de o strategie transguvernamentala privind infrastructura si, core lat cu aceasta, de o strategie privind consumul fondurilor structurale disponibile si pentru generarea de parteneriate public-private pentru proiectele de infrastructura.

“Ar trebui pusa intr-o discutie publica o strategie transguvernamentala privind ce lucrari de infrastructura trebuie sa se execute in România, in ce format fizic si cu ce bani si in ce orizont de timp. Strategia actuala se duce pâna in 2030 – nu putem discuta pâna in 2030, ar fi bine sa avem o strategie pe 5-7 ani, ca sa ne putem pregati in consecinta”, spune presedintele ARACO.

Presedintele ARACO este de parere ca investitorii ar putea veni din Germania, sau chiar din lumea orientala – in special din China – si ca este un moment de oportunitate pentru piata româneasca, care insa ar putea fi ratat.

“Este un moment de oportunitate care pentru noi incepe sa se estompeze. Multi investitori simt oportunitati interesante pe spatii care pâna acum nu au fost exploatate. Se muta un centru de greutate pe zona ex-iugoslava, pe zona Albania, zona Macedonia, unde sunt investitii public-private, pentru ca guvernele de acolo sunt foarte dispuse sa ofere conditii favorabile celor care vor veni”, a explicat Plosceanu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.