Grupul Kronospan din Braşov a inaugurat o fabrică de prelucrare a lemnului

Grupul Kronospan a inaugurat joi (3 decembrie 2009), la Brasov, cea de a 27-a fabrica a sa, in care a investit 200 de milioane de euro, fiind cea mai moderna fabrica pentru producerea placilor OSB din Europa de Est si singura de acest fel din România.

Fabrica este dotata cu ultimele tehnologii din domeniul industriei lemnului si va avea o capacitate de productie de 350.000 de metri cubi de placi anual. În fabrica de la Brasov lucreaza in prezent 270 de persoane, urmând ca ulterior numarul angajatilor sa ajunga la 500. Investitia va genera in acelasi timp 3.000 de locuri de munca indirecte prin firmele colaboratoare.

Datorita tehnologiilor moderne si a costurilor avantajoase, fabrica de la Brasov permite fabricarea unor produse de cea mai buna calitate pentru România, dar si pentru export in Turcia, Bulgaria, Ucraina. Datorita calitatilor excelente si prelucrarii simple, posibilitatile de utilizare a placilor OSB sunt foarte variate mergând de la constructiile clasice pâna la ambalaje si material de constructie pentru lucrari de bricolaj. Placile de OSB pot fi folosite in toate domeniile in care se folosea in mod traditional placajul sau cheresteaua.

Kronospan a decis sa investeasca in România in anul 1999 când si-a inceput activitatea firma de la Brasov. Înfiintat in anul 1897 la Lungotz lânga Salzburg, in Austria, Grupul Kronospan inseamna peste 100 de ani de experienta in domeniul prelucrarii lemnului. În prezent, Kronospan este lider pe piata produselor pe baza de lemn,detinând 26 de fabrici in 24 de tari din intreaga lume.

Kronospan este numarul unu in rândul producatorilor de placi din fibre de densitate medie, numarul unu intre producatorii de parchet laminat si cei de placi tip PAL si OSB.Gama de produse pe baza de lemn este constant diversificata. PAL melaminat, PAL simplu, MDF simplu, HDF, parchet laminat, lambriuri, OSB, blaturi de bucatarie, glafuri pentru ferestre, plinte si accesorii, toate aceste produse fiind disponibile intr-o gama variata de culori si dimensiuni.

Citește și
1 Comentariu
 1. Mihai Oancea spune

  Inaugurarea a fost intradevar cu mult fast,cu personalitati locale,cu ambasadorul Austriei(desi actionar 100% in Kronospan Romania srl este o persoana juridica cipriota-Kronospan Trading LTD).
  Totusi autoritatile locale au uitat sa verifice si daca aceasta fabrica functioneaza legal.
  Pot dovedi,sau cine doreste poate cere de la Registrul Comertului Brasov actele respective,ca firma Kronospan Romania are autorizatie de functionare(inclusiv cod CAEN pentru productie)pentru sediul social,sediu care conform actelor este in suprafata de 800mp.
  Dupa cum se vede fara a fi nevoie sa se masoare fabrica acopera o suprafata mult mai mare decat cei 800mp autorizati.
  De asemenea fabrica respectiva teoretuic nu exista ea nefiind intabulata nici astazi 09 februarie 2010 dupa doua luni de la intabulare.
  Sa speram ca autoritatile care raspund de aceste probleme isi fac datoria si vor verifica cele relatate de mine mai sus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.