Patronii de firme sunt nemulţumiţi de activitatea Registrului Comerţului

Aproximativ 20 de persoane, patroni de firme si angajati ai unor firme de consultanta, au protestat, joi (3 decembrie 2009), timp de doua ore, in fata Tribunalului Bucuresti, impotriva modului greoi in care se solutioneaza dosarele la Registrul Comertului Bucuresti.

Unul din reprezentantii protestatarilor, Octav Dafinoiu, director la firma Reinvent Consulting, a declarat ca actiunea desfasurata in fata Tribunalului Bucuresti este indreptata impotriva judecatorilor delegati la Registrul Comertului Bucuresti, care au adoptat o hotarâre, pe 20 septembrie, prin care a fost redus numarul dosarelor solutionate intr-o sedinta de judecata, fapt ce a dus la blocarea a 13.000 de dosare.

Octav Dafinoiu a explicat ca judecatorii de la Registru au luat decizia de a solutiona maxim 100 de cereri intr-o sedinta de judecata, fata de 450 câte erau luate in dezbatere pâna atunci, reducând si numarul sedintelor de judecata la 3.
„S-a ajuns la situatia extrem de grava ca, daca o societate doreste sa deschida un punct de lucru acum, dosarul sa primeasca termen de judecata in octombrie sau noiembrie 2009, ceea ce este inacceptabil, mai ales ca legea stipuleaza ca termenul pentru aceasta procedura este de 3-5 zile lucratoare”, a mai spus Octav Dafinoiu.

El a adaugat ca a facut demersuri pentru normalizarea situatiei de la Registrul Comertului la CSM, Ministerul Justitiei si Parlament, insa fara niciun succes. Reprezentantii Tribunalului Bucuresti declara ca nu este posibila marirea numarului de judecatori delegati la Registrul Comertului, deoarece instanta functioneaza cu o schema de personal injumatatita. Mai mult, magistratii au fost nevoiti sa isi ia concediu fara plata, iar alti judecatori sunt delegati in birourile electorale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.