Pierderi nete ale Siemens de 1,1 miliarde de euro în trimestrul 3 din 2009

Conglomeratul industrial german Siemens AG a inregistrat in perioada iulie-septembrie 2009 o pierdere neta de 1,1 miliarde de euro (1,65 miliarde de dolari), cauzata in principal de deprecierile de active de la Nokia Siemens Networks, un joint venture intre Nokia si grupul german Siemens AG, transmite AP.

În perioada similara din 2008, compania germana raportase pierderi de 204 miliarde de euro. Veniturile Siemens au scazut in trimestrul 3 din 2009 cu peste 9%, la 19,7 miliarde de euro, de la 21,7 miliarde de euro in perioada similara din 2008. Siemens anticipeaza ca in actualul an fiscal conditiile din sectorul industrial si de pe pietele financiare vor ramâne dificile.

Recent, directorul general al companiei, Peter Loescher, a declarat ca “avem activitati pentru care comenzile noi au scazut cu pâna la 70%. Nu putem sta pe margine si sa urmarim cum evolueaza lucrurile”, apreciind ca firma trebuie sa adopte masurile necesare pentru a reactiona la criza. Loescher nu a precizat unde si când Siemens va face concedieri si nici câte persoane vor fi afectate.

Anul trecut, Siemens a anuntat ca are de gând sa elimine 17.000 de locuri de munca in sectorul administrativ si de vânzari. De asemenea, directorul general Siemens a avertizat ca nu se asteapta la o relansare rapida a economiei globale, chiar daca cea mai dific ila perioada s-a terminat. “Va dura o perioada lunga de timp pâna când vom vedea o crestere a capacitatilor noastre, similara cu inregistrata in timpul boomului din 2007 si 2008”, a apreciat Loescher.

Siemens este una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activitati in domeniul energiei, telecomunicatiilor, sanatatii, transporturilor si electronicii. Cu o activitate de peste 100 de ani in România, Siemens se asteapta in 2009 la o majorare cu peste 10% a afacerilor de pe piata locala, in ciuda crizei financiare.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.