Producătorii din Trapani – Sicilia, interesaţi de piaţa românească

0

Oameni de afaceri din Sicilia, regiunea Trapani, se afla in România pentru doua zile, cu scopul de a-si promova pe piata româneasca produsele agroalimentare specifice zonei.

„Festival de Sicilia” este evenimentul business care pune fata in fata agentii economici români cu producatorii sicilieni, care au adus o serie de produse specifice zonei Trapani, unele dintre ele deja recunoscute pe plan international.
Vinuri, sare de mare, paste, patiserie traditionala, dulceturi, conserve de peste, dar si conserve de anghinare sau de fistic etc. sunt oferite spre degustare celor prezenti, pentru a se convinge de calitatea produselor realizate in regiunea Trapani.

Totodata, zona Trapani – Sicilia va fi promovata prin prezenta proprietarilor de hoteluri si a tour-operatorilor, care doresc sa aduca in atentia omologilor români frumusetea regiunii si calitatea serviciilor oferite de ei. „Sicilia ofera o varietate de interese. Orice calator, orice turist va gasi ceva interesant in Trapani – natura, istorie, arheologie, mare, clima placuta.
Am vazut ca Sicilia nu este foarte cunoscuta in România si este pacat ca românii nu vin la noi pentru ca nimeni nu le-a propus acest lucru. Eu ofer operatorilor români Sicilia si sper ca si ei sa faca acelasi lucru pentru români”, a declarat Giuseppe Pagano, reprezentantul firmei Alimed.

Printre produsele oferite de producatorii sic ilieni se numara celebrul vin de Marsala, realizat de firma F.lli Lombardo Fu Giuseppe e C. SRL, infiintata in 1881, fiind unul dintre cei mai vechi producatori ai acestui tip de vin. Firma dispune de o fabrica situata pe malul marii si produce aproape trei milioane de sticle pe an.
Potrivit reprezentantului firmei, Mario Roccamena, societatea are un caracter familial si exporta vin din 1930, fiind prezenta in 65 de tari. Împreuna cu Chianti, vinul Marsala – produsul oenologic traditional al Siciliei – este unul dintre cele mai cunoscute.

Firma Scalia aduce in România conservele de peste, iar Eocene propune un tip special de pasta din grâu dur, care beneficiaza de un brevet international. „Firma a brevetat un proces de prelucrare a pastei, adica a realizat un procedeu de obtinere a pastei proaspete, care se coace in doua minute. Viteza de coacere a pastei se explica prin faptul ca noi cream niste pori in pasta, care, deindata ce a fost pusa in apa, apa o penetreaza si ajuta la coacerea rapida.
Este destinata prânzurilor rapide, a self-service-urilor”, a explicat reprezentantul firmei, Lo Castro Vincenzo, care a adaugat ca intr-o ora se pot produce 150 de feluri de pasta proaspata.

Programul evenimentului organizat de Camera de Comert a regiunii Trapani-Sicilia prevede seminarii, intâlniri, degustari de produse, dar si un bufet italian cu produsele furnizorilor prezenti pregatite de maestrul bucatar Giovanni Zichichi, sef al restaurantului „Nanni”, sosit special din Trapani.
Întrucât evenimentul urmareste si dezvoltarea de noi retele de afaceri bilaterale, s-au organizat intâlniri business-to-business pentru fiecare dintre participanti (importatori, cumparatori, distribuitori, agenti economici, clienti finali), care au ca scop facilitarea patrunderii pe piata de retail a produselor din Trapani.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.