Sancţiunile împotriva Iranului vor provoca creşterea preţurilor petrolului

0

iranian al petrolului, Massoud Mir Kazemi, a avertizat puterile occidentale ca recurgerea la sanctiuni economice impotriva Iranului va avea drept rezultat sporirea considerabila a pretului petrolului, relateaza postul iranian de televiziune PressTV.

„Iranul este un producator major de petrol si orice reducere a livrarilor iraniene de petrol va duce in mod sigur la o crestere a preturilor”, a declarat oficialul iranian.
Totodata, ministrul iranian si-a exprimat increderea ca impunerea unui embargo asupra Iranului nu va aduce prejudicii majore industriei sale petroliere. Massoud Mir Kazemi a lansat un apel OPEC pentru a nu anunta sporirea productiei de petrol la viitoarea sa reuniune din 22 decembrie 2009 de la Luanda, capitala Angolei.

Oficialul iranian a dezvaluit ca in urmatorii 5 ani, Iranul urmareste sa atraga investitii anuale, atât autohtone cât si straine, de ordinul a 35 de miliarde de dolari in industria petrolului si a gazului natural.

Massoud Mir Kazemi a dezmintit informatiile potrivit carora Iranul ar fi acordat Turciei dreptul de a comercializa in alte tari gazul natural iranian. Potrivit informatiilor amintite, Turcia ar intentiona sa achizitioneze 50% din drepturile de comercializare a gazului iranian. „Politica Iranului consta in vânzarea gazului sau natural direct la beneficiar”, a precizat Massoud Mir Kazemi.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.