“Expresul pentru mediu” pleacă sâmbătă din Bruxelles spre Copenhaga

0

Summit-ul pentru mediu de la Copenhaga va fi precedat de inaugurarea rutei trenului “Climate Express”, ce va avea loc sâmbata, 5 decembrie 2009, in Gara Midi din Bruxelles, la ora 9:11, se arata intr-un comunicat de presa al organizatorilor.

Trenul va transporta catre Copenhaga o delegatie de rang inalt din partea Uniunii Europene si reprezentanti ai organizatiilor de mediu, iar regizorul si prezentatorul belgian Nic Balthazar, unul dintre cei mai ferventi sustinatori ai programelor destinate mediului, va face oficiile de gazda.
Totodata, pe durata calatoriei vor fi prezentate oficialilor care calatoresc cu “Expresul pentru mediu”, mesaje a 1000 de europeni care au raspuns la intrebarea “Ce ar trebui sa faca guvernele pentru a combate schimbarile climatice?”.

“Eforturile pe care politicienii doresc sa le depuna in prezent sunt insuficiente. Copenhaga reprezinta oportunitatea de a aduce o contributie in privinta schimbarilor climatice. Esecul nu reprezinta o optiune!”, a declarat Nic Balthazar.
Pe lânga mesajele europenilor, vor mai fi prezentate si punctele de vedere a sapte ambasadori marcanti ai campaniei, precum actorii danezi Mads Mikkelsen si Connie Nielsen, actrita germana Christiane Paul si fosta jucatoare bulgara de tenis Magdalena Maleeva.

“Climate Express” va face escale in Cologne, Hamburg si Copenhaga, programul calatoriei cuprinzând dezbateri in grup, muzica live si intruniri neoficiale, precum si ceremonia de transmitere a mesajelor privind schimbarile climatice.
La Copenhaga, in perioada 7-18 decembrie, 192 de tari vor incerca sa ajunga la un acord pentru a prelungi angajamentele Protocolului de la Kyoto asupra clime i, a carui prima faza expira la sfârsitul anului 2012.

Majoritatea liderilor lumii si-au anuntat prezenta la eveniment, numarul acestora fiind de 98, din cei 192 membri ONU. Presedintele american, Barack Obama, va participa la summit pe data de 9 decembrie, cu o zi inainte de a primi Premiul Nobel pentru Pace, la Oslo. Majoritatea celorlalti lideri intentioneaza sa ajunga la Copenhaga pe 17 si 18 decembrie. Urmatoarea intâlnire majora pe probleme de mediu dupa Summit-ul din Danemarca, va avea loc in Mexic, in luna decembrie a anului viitor.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.