Acţionarii Volkswagen au aprobat noua emisiune de acţiuni pentru preluarea Porsche

Actionarii celui mai mare producator auto din Europa, Volkswagen AG (VW), au aprobat emisiunea de 135 milioane noi actiuni cu drept de subscriere pentru finantarea preluarii Porsche, transmite AP.

Volkswagen intentiona initial sa achizitioneze 49,9% din Porsche, o tranzactie evaluata la 3,9 miliarde de euro (5,9 miliarde de dolari) si a anuntat ca va prelua complet compania in 2011. Actiunile Volkswagen AG au urcat joi, la bursa de la Frankfurt, cu 1,3%, la 80,5 2 euro.
Volkswagen AG va emite pâna la 135 milioane noi actiuni preferentiale pâna la data de 2 decembrie 2014, o prima majorare de capital fiind prevazuta pentru primul semestru al anului urmator.

“Acest lucru va permite grupului Volkswagen sa-si mentina flexibilitatea financiara pe termen mediu si sa-si pastreze ratingul bun pe termen lung”, se arata in comunicatul dat publicitatii. Pe baza pretului actual al actiunilor preferentiale Volkswagen, valoarea totala a noilor actiuni emise ar putea sa se ridice la aproximativ 10 miliarde de euro.
În luna august a acestui an, constructorul german de automobile sport Porsche a anuntat ca va vinde o participatie de 42% la Porsche AG catre Volkswagen, pentru 3,3 miliarde euro, aceasta tranzactie facând parte dintr-un acord global in mai multe faze care vizeaza integrarea celor doua companii pâna in anul 2011.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.