FMI anunţă măsurile pe care le va lua după depăşirea crizei financiare

Fondul Monetar International (FMI) a anuntat masurile pe care le are in vedere dupa depasirea crizei financiare, pentru a “sustine reluarea cresterii globale” si a construi o economie mondiala “mai puternica”, transmite AFP.

FMI a facut acest anunt odata cu publicarea programului de lucru pentru urmatoarele luni, program ce este alcatuit in jurul a patru probleme fundamentale, definite la adunarea generala ce a avut loc la Istanbul, la inceputul lui octombrie: “mandatul FMI, rolul de finantare pe care il are FMI, supravegherea multilaterala si buna guvernare a economiei”.

“Acest program de lucru este ambitios si realizabil, in tot cazul necesar”, aprecia directorului general FMI, Dominique Strauss-Kahn, intr-un comunicat. Amintind ca statele membre s-au angajat sa mentina masurile de relansare pâna la instalarea unei cresteri economice durabile, reprezentantii FMI au anuntat ca au inceput sa treaca in revista diversele “strategii posibile de iesire din criza”, pentru a le ajuta sa-si atinga obiectivul.

În ceea ce priveste noul aspect al economiei mondiale, cele patru obiective ale FMI sunt: intarirea sistemului monetar international, a sistemului de supraveghere a Fondului asupra membrilor mai importanti, pentru a asigura echilibrul sistemului, reforma FMI (reforma drepturilor de vot si a sistemului de functionare) si intarirea sustinerii pentru tarile sarace ale lumii.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.