MCSI a selectat 13 proiecte pentru operaţiunea e-Sănătate, în valoare de 32 milioane lei

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a aprobat pentru finantare in cadrul operatiunii e-Sanatate local un numar de 13 proiecte in valoare de 32 milioane de lei.

Proiectele selectate au fost depuse in Programul Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” 2007-2013 (POS CCE), Axa prioritara 3 – Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru sectoarele privat si public, Domeniul Major de Interventie 2 – “Dezvoltarea si cresterea eficientei serviciilor publice electronice”, Operatiunea 4 “Sustinerea implementarii de solutii de e-sanatate si asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar.

Potrivit MCSI, in conformitate cu prevederile ghidului solicitantului, in cadrul apelului au fost depuse un numar de 38 propuneri de proiecte, valoarea totala a acestora fiind de aproximativ 139.3 milioane lei, din care suma solicitata nerambursabila a fost de aproximativ 116,7 milioane lei. Lista solicitantilor eligibili a cuprins: unitati sanitare publice cu personalitate juridica si parteneriate intre unitati sanitare publice cu personalitate juridica.

Proiectele incluse in operatiunea e-Sanatate au ca scop permiterea accesului cetatenilor la servicii de sanatate de calitate, prelucrarea si schimbul de informatii medicale, promovarea serviciilor integrate de sanatate si colaborarea inter-profesionala.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.