EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Chevrolet va lansa în 2010 autovehiculul electric Volt

0

Producatorul auto american Chevrolet a anuntat recent, in cadrul Salonului auto international de la Los Angeles, ca autovehiculul electric Volt cu autonomie extinsa va fi disponibil spre sfârsitul anului viitor in California, cea mai mare piata de autovehicule noi din S.U.A, urmând apoi alte piete importante din diferite regiuni ale SUA, se arata intr-un comunicat al companiei americane.

Chevrolet a incheiat parteneriate si cu 3 companii de utilitati din California si Institutul de cercetare a energiei electrice (EPRI), in cadrul dintr-un program extins de demonstrare in practica si de cercetare care are ca obiectiv familiarizarea clientilor cu autovehiculele electrice, cu tehnologia avansata de electrificare a acestora si stabilirea unor programe pentru incarcarea cu energie a autovehiculelor, pentru a veni in sprijinul clientilor.

General Motors conduce programul având la dispozitie o suma de peste 30 de milioane de dolari din fondurile asigurate prin Planul american de Revenire si Reinvestire (American Recovery and Reinvestment Act), in cadrul Initiativei pentru electrificarea transportului, administrata de Departamentul american al energiei.

Începerea productiei mode lului Volt este programata pentru sfârsitul anului 2010. Preturile nu au fost anuntate. Primele piete de lansare a modelului Volt, inclusiv California, vor avea un rol esential in validarea disponibilitatii pietei de vânzare cu amânuntul fata de autovehiculele electrice.

GM colaboreaza cu principalele companii de utilitati din intreaga America de Nord in pregatirea din timp a fiecarei piete regionale inainte de lansarea pe piata de vânzare cu amânuntul. Chevrolet va incepe livrarea modelului Volt in Europa inainte de sfârsitul anului 2011.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.