Contract de 51 de milioane de euro pentru apropiaţii „premierului” Negoiţă

Firmele Delta ACM, Straco şi Romstrade, prima deţinută de un afacerist apropiat de Liviu Negoiţă, au obţinut bonus cu ocazia alegerilor prezidenţiale două contracte pentru deszăpezirea autostrăzilor Bucureşti-Cernavodă şi Bucureşti-Piteşti în valoare de peste 50 de milioane de euro.

.
Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a desemnat câştigătoare la cele două licitaţii de întreţinere multianuală a autostrăzilor A1 şi A2 pe următorii trei ani o asociere care cuprinde firmele Delta ACM, Straco şi Romstrade.

Prima dintre acestea este deţinută de Florea Diaconu, fost sau actual asociat în mai multe firme cu Ionel Pirpiliu, fratele lui Ştefan Pirpiliu, deputat PDL de Bucureşti.

La randul sau, Nelu Iordache, administrator şi asociat majoritar la “Romstrade” este un alt „client” care a beneficiat de-a lungul timpului de „tratament special” din partea guvernanţilor.

Asocierea a avut cele mai bune preţuri, însă utilajele aduse nu ar avea omologările necesare de la Registrul Auto Român. „Utilajele cu care s-au prezentat nu pot face faţă unei verificări curente în trafic privitoare la respectarea informaţiilor din talonul vehiculului. Acolo scrie ceva şi ele au ieşit altceva după modificare”, spun surse apropiate licitatiei.

Pentru lucrările de întreţinere a autostrăzii Bucureşti-Cernavodă, CNADNR a cerut ca firmele să facă dovada deţinerii a zece maşini multi­funcţionale dotate cu lame, pluguri şi freze, a 11 buldoexcavatoare şi a unei autofreze.

Florin Dascălu, director de întreţinere al CNADNR, a refuzat să dea un răs­puns întrebărilor noastre, respectiv dacă utilajele asocierii câştigătoare sunt omologate şi dacă era necesar să fie omologate.

Integral in Cotidianul

.

Cititi si

[block]1[/block]“Golănie” în construcţii: statul a favorizat firma “Romstrade” pentru a obţine un credit de 140 milioane euro

– În timp ce numeroşi constructori se plâng că statul nu le achită lucrările executate cu luni în urmă, societatea „Romstrade” beneficiază de „tratament special” din partea guvernanţilor Foto: Nelu Iordache, administrator şi asociat majoritar la “Romstrade” . – Iată cum arată „procedura” inventată de Executiv, care ar putea fi considerată ajutor de stat: […]

Continuă să citeşti…

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.