Firma Total penalizată de Iran cu excluderea de la exploatarea zăcământului South Pars

Iranul exclude orice participare a firmei energetice franceze Total de la exploatarea fazei 11 a zacamântului de gaz South Pars, relateaza postul iranian de televiziune PressTV citând surse din ministerul iranian al petrolului.

Decizia iraniana a survenit in urma nerespectarii de catre Total a termenului stabilit in iunie pentru efectuarea de investitii conform prevederilor memorandumului de intelegere semnat cu Iranul. În consecinta, partea iraniana a incheiat un contract in valoare de 4,7 miliarde de dolari cu firma energetica chineza China National Petroleum Corporation(CNPC). Directorul general al Total a declarat ca negocierile cu Iranul se afla intr-un punct mort dar a subliniat ca inca mai exista o sansa de cooperare.

Hojatollah Ghanimifard, directorul Corporatiei Nationale Iraniene de Petrol, a declarat la rândul sau ca Total a fost exclusa de la orice investitii in proiectul South Pars dar nu a precizat ce considerente se afla in spatele deciziei iraniene. Zacamântul de gaz South Pars a fost impartit in 24 de faze de exploatare iar in prezent se procedeaza la extragerea de gaz din faza 12.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.