Hotelurile de la Mecca au pierdut 267 milioane de dolari în cursul pelerinajului din 2009

Investitorii in hoteluri si apartamente mobilate din Mecca, primul loc sfânt al islamului, au inregistrat pierderi de 267 milioane de dolari in cursul recentului hajj, pelerinajul credinciosilor musulmani la locurile sfinte ale islamului, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

.

Cauza pierderilor o constituie interdictia aplicata bolnavilor, infirmilor si batrânilor de a participa la pelerinaj. Presedintele departamentului de hoteluri si turism din cadrul camerei de turism de la Mecca a dezvaluit ca veniturile incasate in acest an sunt cu 70% mai mici decât in anul precedent. Si cu ocazia pelerinajului din luna Ramadanului, posesorii de hoteluri si apartamente mobilate au inregistrat pierderi datorita temerilor larg raspândite de posibilitatea contaminarii cu virusul H1N1.

În pofida pierderilor din acest an, industria turismului a prognozat ca incepând de anul viitor se va face simtita o recuperare a sectorului turistic care va creste, pâna in 2013, cu aproximativ 6,5%. În prezent, numarul turistilor care au vizitat Arabia Saudita este evaluat la 12 milioane si acest numar va ramâne neschimbat pâna la sfârsitul anului in curs. Tot pâna in 2013, numarul camerelor de hotel disponibile va spori de la 230.000 in prezent la 321.000.

loading...

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.