12 milioane de autovehicule produse şi vândute în China de la începutul anului 2009

Numarul autovehiculelor produse si vândute in primele 11 luni ale acestui an in China au depasit nivelul record de 12 milioane de unitati, China consolidându-si astfel pozitia de cel mai mare producator mondial de autovehicule, a anuntat luni (7 decembrie 2009) Asociatia producatorilor de autovehicule din China (CAAM), citata de China Noua.

Potrivit unor statistici preliminare, in luna noiembrie 2009 pe piata chineza au fost vândute 1,35 milioane autovehicule. Shanghai Automotive Industry Corporation, cel mai mare constructor auto din China, a vândut 2,4 milioane autovehicule in prime le 11 luni ale acestui an, in crestere cu 54% fata de perioada similara a anului trecut. Pâna acum, singurele tari care au afisat o productie anuala de autovehicule mai mare de 10 milioane de unitati sunt SUA si Japonia.

În 2008, China a produs 9,34 milioane autovehicule iar vânzarile s-au ridicat la 9,38 milioane. China Noua estimeaza ca pe ansamblul ace stui an atât productia cât si vânzarile de autovehicule pe piata chineza sa treaza de 13 milioane unitati. China isi cons olideaza pozitia de cea mai mare piata auto din lume pe fondul scaderilor slabe in SUA, Japonia si Europa.
Vânzarile de autovehicule au beneficiat si de eforturile guvernului de la Beijing de a stimula consumul domestic. Printre masurile adoptate de guvernul chinez se numara reducerea taxelor pentru autovehiculele cu un motor mai mic de 1,6 litri si subventionarea autovehiculelor hibride.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.