60% dintre patroni nu fac angajări. Află unde mai sunt joburi disponibile

Primele trei luni ale anului viitor nu aduc veşti deloc bune pentru românii care îşi caută un loc de muncă. Angajatorii români anticipează puţine şanse de angajare, aproape şase din zece patroni susţinând că nu văd nici o modificare in planul forţei de muncă.

Astfel, în timp ce 58% dintre patroni spun că nu va fi operată nici o modificare, 26% spun că vor reduce activitatea de angajare, dar 15% vor face totuşi angajări, arată un studiu Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă pentru primul trimestru al anului 2010.

Deşi angajatorii din şase regiuni din România prognozează perspective negative pentru următoarele trei luni, patronii din vestul ţării (Timiş, Arad, Hunedoara, Caraş-Severin) sunt cei mai optimişti. La polul opus, se va găsi mai greu de muncă în zona de sud-est (Vrancea, Brăila, Buzău, Galaţi, Tulcea).

Faţă de ultimele trei luni ale acestui an, patronii din patru sectoare dintre cele zece analizate şi-au îmbunătăţit previziunile, în timp ce restul prognozează scăderi, cei mai afectaţi fiind cei care îşi caută de muncă în sectorul construcţiilor.

De asemenea, cea mai mare scădere faţă de ultimul trimestru este raportată de angajatorii din sectorul hotelier şi restaurante, de 16 puncte procentuale.

Veşti bune sunt pentru cei care îşi caută un loc de muncă în sectoarele Finanţe, asigurări, servicii imobiliare şi servicii de afaceri, care vor înregistra cel mai puternic ritm de angajare, de plus 3%.

Integral în Gândul

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.