Dubai World ar putea vinde o parte din active pentru a-şi onora datoria

Dubai World ar putea vinde o parte din activele sale din Emiratele Arabe Unite si din strainatate pentru a-si onora partial datoria, a declarat luni (7 decembrie 2009) directorul departamentului financiar din Dubai, Abdel Rahman al-Salehtransmit, citat de AFP si AP.

“Vânzarea anumitor active este o masura normala pentru a intari situatia financiara a grupului in aceste circumstante”, a declarat Abdel Rahman al-Salehtransmit, pentru Al-Jazeera. El a repetat ca guvernul din Dubai nu va garanta datoria Dubai World. “Trebuie facuta diferenta intre guvern si grup, iar documentele de creare a grupului stipuleaza ca guvernul din Dubai nu garanteaza aceste datorii”, a spus el.

Autoritatile din Dubai si-au anuntat pe 25 noiembrie intentia de a cere un moratoriu de 6 luni pentru datoria Dubai World, estimata la 59 miliarde de dolari, din care 3,5 miliarde de dolari in contul gigantului imobiliar Nakheel. Un comitet al reprezentantilor bancilor creditoare pentru Dubai World se va reuni luni pentru a discuta mijloacele de a-si recupera datoria de la Dubai World, anunta cotidianul Al-Khaleej, care nu a dat informatii despre locul reuniunii.

Aceasta prima intâlnire va deschide seria “reuniunilor interne convenite intre bancile creditoare pentru a studia variante le pentru a ajuta Dubai World sa-si onoreze angajamentele in 2009 si 2010”, precizeaza cotidianul. Dubai World a anuntat pe 30 noiembrie ca-si va restructura o parte din companii, printre care si Nakheel. Dupa anuntul de luni, bursele din Dubai si Abu Dhabi au inchis in scadere, de 5,84%, respectiv 1,73%. În Arabia Saudita, indicele Tasi a scazut cu 0,56%, iar Bursa din Kuwait a inchis in scadere cu 0,79%.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.