Perioada sărbătorilor este cea mai „vânată” de infractorii virtuali

Compania internationala de software specializata in solutii de securitate de date – G Data avertizeaza persoanele care prefera sa cumpere online cu ajutorul cardurilor ca perioada sarbatorilor este cea mai “vânata” de infractorii virtuali.

“În cursa pentru cumparaturile de Craciun ne asteptam la o activitate crescuta din partea infractorilor online, care vor desfasura actiuni ce tintesc informatii despre cartile de credit sau despre utilizatori. Printre cele mai preferate inselaciuni sunt facturile fictive sau cererile de plata, pe care infractorii le folosesc pentru a atrage posibilele victime catre website-uri false unde sunt incurajati sa-si introduca informatiile de acces”, a explicat Ralf Benzműller, manager al Laboratoarelor G Data Security.

Potrivit specialistilor companiei, cea mai des utilizata inselaciune pentru a obtine informatii de la utilizatori este trimiterea de email-uri de phishing, al caror format se potriveste de cele mai multe ori cu forma email-urilor din partea unor organizatii importante.

“În vreme ce in trecut email-urile de phishing erau imediat recunoscute datorita izbitoarelor greseli de ortografie, in prezent acestea sunt adesea perfecte atât din punct de vedere al formei, cât si al limbajului, ceea ce le face imposibil de recunoscut la o prima vedere. Banci renumite, servicii de expediere cu baze automate de livrare si colectare si producatori de jocuri pe calculator sunt sursa preferata a modelelor pentru aceste genuri de email”, a adaugat reprezentantul G Data.

Printre sfaturile pe care G Data le da amatorilor de achizitii online pentru a preintâmpina situatiile neplacute se gasesc: folosirea unui program antivirus actualizat, firewall si filtre HTTP, neaccesarea unor fisiere considerate suspecte primite pe e-mail, verificarea datelor magazinului online prin care urmeaza sa se efectueze tranzactia.

G Data Software AG este o companie de software cu aproape 25 de ani experienta pe piata internationala a solutiilor de securitate de date (Europa, Asia si America).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.