MCSI: Taxa de licenţă pentru un multiplex, mai mică decât până acum

0

Taxele de licenta pentru explotarea unui multiplex care permite transmisia tv digitala ar putea fi mai mici decât inainte, iar varianta acordarii de subventie de la stat iese din calcul, a declarat, luni (7 decembrie 2009), in cadrul unui seminar telecom, Marius Fecioru, ministru secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI).

“Valoarea taxei de licenta perceputa operatorului de multiplex ar putea fi mai mica decât pâna acum. Vreau sa mai spun ca varianta de subventie bugetara in acest caz iese din calcul. Toate aceste specificatii se vor regasi, cel mai probabil, in caietul de sarcini conceput in vederea licitarii prime lor doua multiplexe nationale”, a afirmat Fecioru.

Acesta a adaugat ca pretul platit de catre un utilizator de televiziune digitala va fi de 20 euro, tarif care va include instalarea cutiilor de emisie si a antenei aferente.
La rândul sau, Catalin Marinescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANCOM), a precizat ca un criteriu esential care va decide câstigatorul licitatiei pentru primele doua multiplexe nationale este legat de oferirea set-up boxurilor catre utilizator.

În debutul conferintei având ca titlul “Broadcasting&Beyond”, Varujan Pambuccian, membru in Comisia de IT&C a Camerei Deputatilor, a punctat faptul ca România are restante la capitolul televiziunii digitale, dar si in ceea ce priveste Serviciul Universal de telecomunicatii.
“Televiziunea digitala terestra ar trebui sa functioneze in lumea terestra reala prin 2012, desi suntem extrem de inapoiati in acest sector. Atât serviciul universal, cât si televiziunea digitala terestra sunt doua elemente foarte intârziate in cazul României, desi din punct de vedere legis lativ lucrurile sunt lamurite. Este nevoie de vointa, de fapť, a explicat Pambuccian.

Luni, a debutat la Bucuresti cea de-a opta editie a seriei de conferinte desfasurate sub egida International Broadband Communications Conference (IBBC).
Pe durata a doua zile de eveniment se vor dezbate teme ca tranzitia de la televiziunea analog la cea digitala terestra, Serviciul Universal si implicarea statului in dezvoltarea tehnologiei comunicatiilor.

Conferintele IBBC derulate sub sloganul “Broadcasting & Beyond”, beneficiaza de sprijinul Comisiei pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei a Camerei Deputatilor din România, si al ANCOM.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.