PSD va contesta la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor prezidenţiale

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat, reunit luni, a decis, în unanimitate, să conteste la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor prezidenţiale şi să depună la Biroul Electoral Central sesizări despre situaţiile apărute în procesul electoral, a anunţat preşedintele partidului, Mircea Geoană.

.

Geoană spune că, dacă se va dovedi că fraudele sunt reale, alegerile pot fi repetate. Liderul PSD a mai declarat că este evident, în acest moment, că alegerile prezidenţiale prezintă semne de „masivă fraudare”.

„Nu putem rămâne impasibili în faţa celor 5 milioane de români care mi-au acordat încrederea”, a argumentat Geoană.

El a susţinut că democrat-liberalii s-au folosit de „resurse de bani imense alocate cumpărării de voturi”, de turismul electoral, de votul multiplu, existând totodată „situaţii cel puţin dubioase din anumite secţii speciale de votare şi o organizare precară în secţii de votare din străinătate”.

Mircea Geoană a mai spus că niciodată în istoria alegerilor prezidenţiale nu a existat o diferenţă atât de mică între cei doi candidaţi, adăugând că decizia privind contestarea rezultatului nu se referă exclusiv la persoana sa ori la un interes politic.

„Trebuie, odată pentru totdeauna, să recunoaştem că în România cei de la PD-L şi Traian Băsescu folosesc mijloace cu mult dincolo de limitele jocului democratic. Nu poţi să pretinzi să conduci o Românie folosind structurile de forţă ale statului, surse practic nelimitate de bani şi, până la urmă, volumul imens de cadouri şi mită electorală, de propagandă negativă, de transport dintr-un colţ al altuia al ţării sau cu autocarul din secţie în secţie în străinătate.

Această obligaţie, de a respecta voinţa suverană a poporului român, încrederea acordată de 5 milioane de români, ne conduce la concluzia firească şi legitimă, democratică şi necesară să contestăm la Curtea Constituţională rezultatul alegerilor şi să depunem la BEC sesizările cu speţele depuse din numeroase secţii de votare din ţară şi din străinătate„, a susţinut liderul PSD. Potrivit acestuia, sesizările vor fi finalizate luni seară şi depuse în cursul zilei de marţi.

În replică, liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, după şedinţa conducerii centrale a partidului, că PSD „nu are susţinere legală pentru contestarea alegerilor”, precizând că existenţa voturilor nule se înscrie în logica firească a unui scrutin. „Cred că nu există susţinerea legală a PSD pentru contestarea alegerilor”, a declarat Emil Boc, care i-a criticat pe social-democraţi că nu luaseră în calcul demersul de a nega rezultatul scrutinului încă de duminică, de la ora 19,00, când unele case de sondaje dădeau PSD câştigător.

„În contextul în care s-au numărat voturile potrivit procedurilor legale, prin procesele verbale semnate la BEJ şi apoi la BEC şi a apărut rezultatul oficial, cred că decenţa politică le-ar cere să respectăm voinţa pe care au avut-o românii”, a afirmat Boc. Liderul PD-L a spus că nu trebuie uitat că procesele verbale centralizate la BEC sunt semnate de reprezentanţii tuturor partidelor politice din secţiile de votare.

„Existenţa unor voturi nule reprezintă un proces firesc în orice alegeri, şi nu un lucru excepţional. Se înscrie în logica firească a unor alegeri ca unele voturi din neglijenţă să fie declarate nule”, a spus Boc.

Citește și
2 Comentarii
  1. dora iepuras spune

    AM INCREDERE IN DOMNUL GEOANA CUM AM AVUT IN DOMNUL ILIESCU,IMI DORESC SA FIE PRESEDINTELE STATULUI.ROMANIA ARE NEVOIE DE UN PRESEDINTE PREZENTABIL,CU BUN SIMT,CU FOARTE MULTA SCOALA NU CA DOMNUL BASESCU.CE LIMBAJ DE PRESEDINE.AM PLANS CAND DOMNUL GEOANA A TINUT DISCURSUL,M-A IMPRESIONAT FOARTE TARE ISI IUBESTE MULT FAMILIA SI SEMENII.ROMANIA ARE NEVOIE DE UN PRESEDINTE CA DUMNEAVOASTRA

  2. luminita spune

    GEOANA ESTE UN TIP SLAB, NAIV SI DE CONJUNCTURA. O MARIONETA!
    SI-A STUDIAT ARTA DE A GESTICULA SI TINE DISCURSURI SFORAITOARE CARE NU SPUN NIMIC> MARINARUL E DE O SUTA DE ORI MAI PATRIOT SI MAI SINCER. ARE CA NOI TOTI SLABICIUNILE SALE DAR E SINCER. MA ROG LUI DUMNEZEU SA LE DEA PUTERE GUVERNANTILOR SA REDRESEZE ECONOMIC TARA, SA IESIM DIN MARASM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.