Sindicatele cer guvernelor luarea unor măsuri de reducere a noxelor

0

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” sustine, alaturi de Confederatia Internationala a Sindicatelor (CSI) la care este afiliata, nevoia reducerii de urgenta a emisiilor de carbon, solicitând Guvernului României sa adopte, fara intârziere, toate masurile necesare pentru reglementarea rapida a situatiei in acest domeniu, precizeaza un comunicat de presa.

Conform comunicatului, sindicatele membre ale CSI au decis ca, in ajunul Conferintei ONU, ce se desfasoara, in perioada 7-18 decembrie la Copenhaga, sa depuna declaratia intitulata “Sindicatele si schimbarile climaterice – echitate, justitie si solidaritate in lupta impotriva schimbarilor climatice” si spera ca evolutia deciziilor sa fie favorabila demersului comun.

Sindicatele subliniaza necesitatea reducerii de urgenta a emisiilor de carbon in tarile dezvoltate, acordarea sprijinului pentru finantarea adaptarii tarilor in curs de dezvoltare, crearea de locuri de munca “verzi” si decente, precum si implementarea unor politici corecte prin investitii in noile tehnologii pentru reducerea emisiilor de carbon produse de industriile existente.

“Reamintim Guvernului ca alaturi de Confederatia Internationala a Sindicatelor (CSI), Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” s-a angajat in lupta impotriva incalzirii globale, iar Executivul României trebuie sa recunoasca rolul s indicatelor in privinta deciziilor Conventiei ONU si sa sustina efortul global comun pentru evitarea producerii unor catastrofale schimbari climatice in viitor. În caz contrar, daca nu intelegem sa militam si sa sustinem lupta impotriva incalzirii globale, riscurile de catastrofa devin majore”, se mai arata in comunicatul Cartelului ALFA.

Conform unor studii date public itatii, oamenii de stiinta au avertizat ca la o crestere a temperaturii globale cu cinci grade Celsius vor disparea mai mult de 40% din speciile de plante si animale si va creste riscul de epidemie. De asemenea, la o crestere a temperaturii cu mai mult de 4 grade, milioane de persoane vor suferi din cauza inundatiilor, iar la o crestere a temperaturii cu 3 grade are loc fenomenul eroziunii litoralului cu 30% si se instaleaza penuria de apa – valuri de caldura, inundatii si seceta.

Studiile mai arata ca la o crestere cu doua grade va scadea productivitatea agricola in regiunile uscate, iar cresterea cu un grad Celsius agraveaza riscul de incendii si produce schimbarea habitatului diferitelor specii. Cartel ALFA cere Guvernului sa contribuie, alaturi de toate fortele implicate in diminuarea efectelor acestui fenomen, la reducerea emisiilor de carbon.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.