Şoc fiscal: Microîntreprinderile vor plăti impozit de 16% în 2010

– Impozitul de 3% pe venitul microfirmei va fi eliminat de la 1 ianuarie, deoarece Codul fiscal îi dă termen de valabilitate până la 31 decembrie 2009. Restul prevederilor rămân.

.
Microîntreprinderile vor plăti de la la 1 ianuarie 2010 un impozit pe profit sau pe venit de 16%, deoarece impozitul redus pe venit, de 3%, „expiră” la 31 decembrie 2009, potrivit Codului fiscal pe 2010, publicat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

“Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este: 2% în anul 2007; 2,5% în anul 2008; 3% în anul 2009”, arată articolul 107 al Codului fiscal valabil pentru 2010.

Modul în care vor fi impozitate microfirmele în 2010 a fost confirmat şi de Gabriel Biriş (foto), avocat în pe probleme de fiscalitate la Biriş& Goran. “Impozitul de 3% va dispărea în 2010. Este sigur. Ordonanţa de modificare a Codului fiscal care va fi aplicată de la 1 ianuarie a fost adoptată şi nu conţine acest impozit redus”, a spus consultantul fiscal pentru MONEY.ro

Impozitul minim, sau „forfetarul”, rămâne în vigoare şi în 2010.

La începutul acestui an, în România erau înregistrate circa 400.000 de microîntreprinderi plătitoare de impozit redus pe venit. Numărul acestora a scăzut însă foarte mult după introducerea impozitului minim.

Integral in MONEY.ro

Citește și
5 Comentarii
 1. STANESCU GABRIEL spune

  Stat BANDIT.format din HOTI NENOROCITI ALESI DE NOI, PROSTII.

 2. bogdan spune

  sa se bucure de acest impozit toti cei care l-au votat pe Base.Imi e pur si simplu sila ca sunt cocetatean cu cei care l-au votat si mi se pare mizerabil sa platesc eu asemenea impozit ca sa tin in spate gasca asta de capuse .Ma pregatesc sa plec din tara asta poulata cu votangii fara pic de creier si coloana vertebrala .sa va bucurati de guvernantii astia ,idioti fara pic de minte ,sa ascultati manele si sa va bucurati cretinoid ,in grup ca aveti un presedinte jucator: sa va joace vietile voastre in picioare

 3. Vlad spune

  In cazul acesta, daca ramane mizeria de impozit minim inchid firma. N-am inchis-o anul trecut in speranta ca in 2010 nu vor guverna tot aceeasi mizerabili. Oricum nu l-am platit nici pe anul trecut, si nici nu-l voi plati.

 4. Roman praduit de stat spune

  Cica se vorbeste de impozitul de 3 % pe venitul microintreprinderilor,care expira la 31 decembire 2009?!????adica ala pe hartie ca in realitate a fost suprataxarea tuturor firmelor sau luatu cu japca…..JOS MAFIA!

 5. max spune

  sa i impuste cineva pe astia ca ne duc tara de rapa

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.