Tăriceanu, ispitit de Băsescu să intre la guvernare alături de PD-L. Antonescu: „E liber să plece!”

– Fostul premier s-a înţeles cu Traian Băsescu asupra eventualei intrării a PNL la guvernare. Crin Antonescu şi Ludovic Orban sunt virulent împotrivă, dar bătălia se va da în Comitetul Executiv, unde mulţi dintre liderii de filiale sunt favorabili colaborării cu pedeliştii. O variantă pentru PNL este doar susţinerea parlamentară pentru viitorul guvern

.

Mişcare politică surprinzătoare la PNL: fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu propune partidului intrarea la guvernare alături de PD-L, după ce, timp de patru ani, a fost inamicul personal al preşedintelui Traian Băsescu.

După cum ne-au declarat surse politice, cel care a reluat dialogul a fost Băsescu, şeful statului sunându-l de mai multe ori pe Tăriceanu în ultimele două săptămâni.

Băsescu ar fi încercat să determine, la început, o susţinere sau măcar o non-implicare a PNL în turul al doilea al prezidenţialelor. Fostul premier ştia însă că acest lucru este practic imposibil, din cauza poziţiei intransigente a lui Crin Antonescu.

Deşi nu l-a putut ajuta pe preşedintele în funcţie, colaborarea dintre cei doi a rămas dechisă. Sursele citate ne-au relatat că Băses­cu l-a sunat pe Tăriceanu ieri după-amia­za, înaintea şedinţei Biroului Poli­tic Central al PNL, cei doi convenind ca ex-prim-ministrul să propună partidului său intrarea la guvernare a liberalilor.

„PNL trebuie să-şi aducă contribuţia ca unul din cele trei mari partide politice din România. (…) Nu trebuie să persistăm în această atitudine de a ne considera un fel de căţeluş al PSD” este motivaţia dată de fostul premier Călin Popescu-Tăriceanu.

În replică, liderul PNL Crin Antonescu i-ar fi spus lui Calin Popescu Tariceanu, cand acesta i-a anuntat pe liberali ca a fost sunat de Traian Basescu si a propus o guvernare comuna cu PDL, ca el este presedintele si ia decizii impreuna cu BPC, adaugand ca, daca vrea guvernare cu PDL, e liber sa plece la PDL.

Integral în Gândul

Loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata